Skandinaviens ledande gitarrportal
2frii_basgitarr.jpg
»

Frii - Vintage från Västerbotten

Bland de tidigaste elgitarrbyggarna i Sverige var bröderna Göran och Gösta Frii i Umeå. Friis Musik vid Järnvägstorget i Umeå, butiken som Göran Frii förestod från 1955 och fram till sin död, blev med tiden närmast ett museum; en butik där mycket litet förändrades sedan starten.

framus_televsion.jpg
»

Framus Television - tysk säregen vintage

Framus Television, är en udda elgitarr med drag av både surf samt tyskt instrumentbygge från 50- och 60-talet.

burns_hayman2020_.jpg
»

Hayman - en favorit bland engelska gitarrister

Bob Pearson är en legendarisk engelsk gitarrkonstruktör som är mest känd är  för sitt arbete med utvecklingen av Vox berömda Phantomgitarrer, men även för sina fina Haymangitarrer. 

images.jpg
»

Lesliekabinett - rena snurren till gitarr

Lesliekabinett och Hammond B3-orgel är som gin och tonic, spagetti och köttfärssås, Helan och Halvan – en klockrent rätt kombination. Men Lesliekabinett kan med fördel användas till gitarr, och många gitarrister har gjort så genom åren.

»

Vintage - Greco

Av de japanska tillverkarna var Greco den största. De tillverkade fler basar och gitarrer än någon annan tillverkare i landet. Några exakta siffror över antalet har jag dessvärre aldrig stött på. Grec ...

»

Vintage - Fender Musiclander & Fender Custom

Vi fortsätter att titta på några av Fenders mer obskyra gitarrmodeller, denna gång från det sena 60-talet och modellerna Musiclander och Custom.

ANNONSER
banner banner banner banner