Skandinaviens ledande gitarrportal
»

Volymmodda en Crybaby

Del 5 i Albin Roslunds pedalfixarserie.
Många wah wah-pedaler där ute är väldigt lika varandra. Det är ett par transistorer, en spole och några passiva komponenter, kombinerade på samma sätt som alltid (läs sedan 60-talet). Även om kretsen kan tyckas ritad i sten så kan man under kallocainrus ifrågasätta vissa komponentvärden. 
»

Pot-byte och äkta bypass i wah wah

Del 4 i Albin Roslunds pedalfixarserie.
Det finns pedaler som har ett magiskt skimmer över sig, i varje fall för en musiker. Den spolebaserade wah wah:n är en sådan. Men en kär vän som denna blir sliten efter evigt giggande, repande och skaltragglande. Idag ska vi titta på hur man servar en wah wah genom att byta den del som slits ut fortast - poten. Vi hottar också upp ett behövligt switchbyte med äkta bypass-koppling, med stöd av sådant som vi kollade på i den förra artikeln.
»

Släcka en lysdiod och äkta bypass!

Del 3 i Albin Roslunds serie om lysdioder.
I den förra artikeln satte vi i en ny switch i en Electro Harmonix Multiplexer. Vi försåg den med en omkopplare med fler poler för att få den att skifta mellan LED-på och LED-av samtidigt som den byter mellan effekt och bypass. I den här artikeln avslutar vi det jobbet. Vi ska också snacka lite om äkta bypass-kopplingar och tafsa lite på en Crybaby wah wah.
»

Spara handflatan

Paul Guy filar och fixar till stränghöjdsskruvar. Om det finns någonting som jag själv finner irriterande är det vassa, överlånga stränghöjdsskruvar i stall av Stratocaster- eller Telecastertyp som rispar hål i handflatan och gör det svårt att dämpa strängarna.

»

Strömbrytare i injacket och switch-byte

I artikel nummer två av tre visar Albin Roslund hur man kan "bygga ut" en pedal. Denna gång handlar det om hur man fixar strömbrytare i injacket och switch-byte.
 
ANNONSER
banner banner banner banner