Skandinaviens ledande gitarrportal

Zombiestadium i Amstelveen

Av Mattias Eklundh
Soundcheck är klar och en vegetarisk middag väntar runt hörnet. Backstage i Amstelveen, en förort till Amsterdam, ett par timmar till gig. 
Freak Kitchen är ute på turné, konserter var dag, och ibland kryddas tiden dessutom med frenetiska seminarium (vilket påskyndar zombiestadiet som alltid inträffar på vägarna hur man än försöker att ta hand om sig). Sömnbrist är normen och jag blir alltid imponerad av sadelväskan till ansikte när jag ser spegeln spricka från kant till kant om morgonen på mina olika hotellrum. 
Vi har dock ett gott brödraskap i vår lilla orkester och levererar alltid så skjortan står rätt ut väl på scen. Blod, svett och tå… svett. Spelandet är belöningen för allt resande och ibland lätt skruvade tillvaro.
 Nu skall det handla om den tredje delen av Carnatic Metal och dessa rytmiska, Sydindiska galenskaper som jag vurmar så starkt för. 
Jag har inkluderat solot i notationen från förra gångens ljudfil då det lät väldigt märkligt att börja rakt på reduktionsfiguren. Testa att köra ett par rundor vilt, improviserat strängbändande över tonaliteten Egyptian/Madhyamavati (med grundton i E, sedan Fiss, A, B, D, alltså ingen ters) innan du kastar dig över reducerandet, udda numren nio, sju, fem och tre spelat med hjälp av glissando.
Sedan följer en hord av elva åttondelar spelade i sjok av tre som sedan följs av sextondelsvariant i dubbla tempot. Därefter går man tillbaka till Blues Riff från de tidigare numren och kastar sig sedan över ett Pantuvarali-solo innan det är dags för ytterligare en reduktionsharang, också tredelad som så ofta i karnatisk musik.
 En fullängdsvideo på hela låten ligger uppe på min YouTube kanal och kan kikas på om man kört fast: http://www.youtube.com/watch?v=C1JRHkp7D4E
FUZZ 9/13Riff.pdf

Riff.mp3


 
 

 

 Prenumerera på nyhetsbrev från fuzz.se
ANNONSER
banner