Skandinaviens ledande gitarrportal

Robert Pehrsson's Humbucker - Robert Pehrsson's Humbucker

Av Jerry Prütz
Robert Pehrsson är vad man skulle kunna kalla en ”känd doldis” efter sin långa tjänstgöring som gitarrist i Runemagick, Thunder Express, Death Breath, Dundertåget, Imperial State Electric, Slingblade, Nerconaut och Dagger. Detta kommer det med all säkerhet att bli  ändring på i och med hans första platta i eget namn. 
Humbucker är ett väl så passande namn när det kommer till den musik som Robert Pehrsson valt att prestera här och det i måttlig dos. Plattan har nämligen bara nio låtar men är väl sammanhållna av en klar linje som inte spretar åt så värst många håll. Detta trots att Robert själv har en motorvägsbred influensbas med allt från country till dödsmetall i fingrarna. Kanske kan man sätta etiketten classic rock men en anstrykning av powerpop som riktmärke på hur det låter. Klart är att Robert Pehrsson’s Humbucker är ett album som sjuder av liv och äkta riff och spelglädje samt tar avstamp någonstans i sjuttiotalet när Kiss, Thin Lizzy och UFO var som allra bäst. 
Medverkar gör välkända namn som Nicke Andersson (presentation överflödigt) på bas och trummor. Nicke har dessutom bidragit till låtskrivandet på ett, som vanligt, förtjänstfullt sätt där hans signum står starkt. Bland övriga gäster kan nämnas Dolf der Borst (Imperial State Electric, The Datsuns) och Peter Stjärnvind (Nifelheim, Black Trip). 
Roberts gitarrljud är även det klassiskt och det låter just humbucker och Gibson Les Paul om det på ett oefterhärmligt sätt. Valet av förstärkare har nog varit ganska självklart med sin doft av klassisk Marshallton. 
Det är lätt att tycka om den här plattan. Robert sjunger bra på det där sättet som gitarrister ofta gör. Det vill säga, avspänt och med en god dos cool självklarhet i rösten. Kanske är detta årets största överraskning. 
FUZZ 8/13
bronk.jpg

 

 Prenumerera på nyhetsbrev från fuzz.se
ANNONSER
banner