Skandinaviens ledande gitarrportal

Masaladoftande rytmik

Av Mattias Eklundh
I förberedelserna till detta årets gitarrläger, Freak Guitar Camp, trodde jag att jag var färdig med mina indiska influenser och att det var dags att blicka annorstädes. Det visade sig vara helt fel. Så fort jag satte igång att komponera haglade masaladoftande fraser och första låten blev en nio minuter lång sak kallad Carnatic Metal, späckad med spännande rytmik och tonalitet.
Ju mer jag gräver i, speciellt, sydindisk musik, desto mer finns det att hämta. Efter mer än åtta års tidsrymd sedan jag började spela med indiska musiker och satte min fot i landet för första gången känns det som att man blott skrapat på ytan. Otroligt fascinerande. En sällan skådad oas att ösa ur. 
Givetvis drabbar det även dig som läsare av denna lilla sida. Jag kände mig nödgad att ta upp ytterligare en fras från en av förra numrets lägerlåtar. Åter igen handlar det om strukturer i sjok om tre över fyra fjärdedelar. Ett ypperligt tillfälle att öva koordination. Spela figurerna och stampa samtidigt pulsen med foten för att bättra på växtvärken lite.
FUZZ 6/13Riff.pdf

Riff.mp3


 
 

 

 Prenumerera på nyhetsbrev från fuzz.se
ANNONSER
banner