Skandinaviens ledande gitarrportal

Freak guitar - G Inferno

Årets gitarrläger, Freak Guitar Camp, är precis avslutat och jag har skickat hem idel dedikerade gitarrister från hela världen. Det är en ynnest att få klättra upp på min gurustol var sommar och undervisa tills jag blir blå i ansiktet. Jag sätts på prov varje år eftersom ribban läggs lite högre och förväntningarna är stora. Onekligen ett bra sätt att ta sig samman. Ser redan fram mot nästa dust under 2012…
 
En gitarrfigur som drev några till lätt vansinne var detta nummers exempel – ett semi-kromatiskt (man utelämnar några av tonerna) inferno i G över femton sextondelar. Man spelar aldrig samma ton två gånger i sträck utan måste köra rytmen hela tolv takter innan man återvänder till början.
Poängen är att kunna bibehålla en fjärdelspuls rakt igenom utan att sjabbla bort sig. Under Freak Guitar Camp övervann vi sakta men säkert den mentala oviljan att släppa taget. (De flesta hinder sitter i huvudet, sällan i fingrarna). Pröva och se om det går att ta kontroll över kroppen din. (Själva licket är inte spelmässigt svårt alls).

FUZZ 7/11G_Inferno.pdf G_Inferno.mp3

 
tavling_110719.jpg

 

Fler artiklar

 Prenumerera på nyhetsbrev från fuzz.se
ANNONSER
banner