Skandinaviens ledande gitarrportal
2hagstrom_patsmearsignature.jpg
»

Hagström Pat Smear Signature

Så till något helt annorlunda – Pat Smear Signature är faktiskt precis den gitarr som Pat Smear spelar på sina turnéer med Foo Fighters. Hagström pekar med hela handen och proklamerar stolt att det är exakt samma material, samma maskiner, samma hantverkare och samma fraktbolag som levererar PSS till såväl Pat själv som till alla andra i helaste världen. Vilket ju är lite kul om man känt till George Albert Ruthenbergs mångåriga fascination för Hagströmgitarrer. Visst är PSS en mer påkostad gitarr än Metropolis C, men trots andra, dyrare material och stjärnglansen från ett av världens största bands gitarrister kostar inte PSS mer än 6 750:-. Hur är det möjligt?
2hagstrom_metropolis.jpg
»

Hagström Metropolis C

Man skulle kunna använda fotbollslaget som metafor för Hagström, man kan bygga från grunden likt ett Åshöjdens BK med redan känt material för att sedan envetet fylla på med egenutvecklade förmågor. Det har hittills funkat bättre än okej, och läsaren vet ju hur sanslöst många gitarrer vi kikat på de senaste åren som kommit från Hagström Guitars. Akustiska gitarrer, jazzburkar, vanliga elgitarrer för alla genrer, barytongitarrer, basar och så vidare. Detta har dessutom skett under en av västvärldens största ekonomiska kriser – Hagström har definitivt lyckats etablera sig och tagit en naggande god del av kakan på bekostnad av de stora aktörerna som kanske inte är på hugget utan gått på defensiven och försökt fejka både frispark och straff som ett hopköpt lag, storklubb men utan klubbkänsla…
2ibanez-lgb.jpg
»

Ibanez LGB-30

Ständigt aktuella gitarrlegenden George Benson lanserar nu en signaturgitarr för Ibanez. När George Benson i mitten på sjuttiotalet spelade in sitt mest framgångsrika album Breezin’ bytte han utrustning i sista sekund innan själva inspelningen. Under många år hade han lirat på bland annat Guild X-500 och en D’Angelico New Yorker. Nu blev det i stället Gibson Johnny Smith med flytande minihumbuckers.

2music-man-armada.jpg
»

MusicMan Armada

MusicMans nya gitarrmodell Armada är en exklusiv gitarr med en del nytänk vad gäller design, bland annat genomgående hals.

2fender_roadhouse_elgitarr_hi.jpg
»

Fender Deluxe Roadhouse - ny elgitarrmodell

Fender Deluxe Roadhouse är en ny Stratocaster som erbjuder fler ljudmöjligheter än vad som brukligt är. Mikar är Texas Special T och mikväljaren en 5-läges. På volympoten sitter en push/push-switch som aktiverar mittersta tonkontrollen på/av. Under den döljer sig en 6-läges rotary switch som öppnar upp för lika många eq-varianter. För varje läge blir soundet fetare och får mer botten. Trycker man av volymrattens switch är man snabbt tillbaks i gitarrens neutrala grundljud. I övrigt har modellen standard Stratocaster-specar, som modern C-halsprofil, 9.5"-radius och stall i vintagestil. Pris: 8 000:-
2washburn.jpg
»

Washburn Parallaxe PXM20 & PXS10

Washburn som på senare tid befunnit sig i medieskugga i Sverige är nu åter på gång. Detta föranledde FUZZ en test på två stycken nyutkomna indonesientillverkade elgitarrer vid namn Parallaxe.

ANNONSER
banner banner banner banner