Skandinaviens ledande gitarrportal
2lx1e_ed_sheeran.jpg
»

Martin LX1E Ed Sheeran

Tillsammans med den populäre brittiske sångaren och gitarristen Ed Sheeran har Martin skapat en liten ”resegitarr”, som inte bara är lätt att bära med sig vart som helst, utan också fungerar som fullvuxen akustisk gitarr vad gäller spelbarhet och förstärkt ljud.

2martin_hd-28e_retro.jpg
»

Martin HD-28E Retro

C. F. Martin introducerade för ett tag sedan en retroserie med några av sina klassiker. I denna Retro Series ingår bland annat en HD-28 försedd med mikrofonsystemet Fishman F1 Aura Plus.

2vgs_br-.jpg
»

VGS R-10 Rose & VGS BR-10 Belle Rose

En akustisk gitarr med en extra akustisk kammare? FUZZ kikar närmare på de innovativa, akustiska VGS-modellerna R-10 Rose och BR-10 Belle Rose.

2tangelwood_x.jpg
»

Test av två Tanglewood ak-gitarrer

Tanglewood Java Series TW JPE Parlour Electric & Tanglewood TW JF Folk.

I våras presenterade Tanglewood en helt ny serie gitarrer, Java Series. I serien finns sedan tidigare ett antal ukuleles byggda i Indonesien. Det visade sig att Tanglewood var så nöjda med dessa att man beslöt sig för att även låta bygga gitarrer på samma fabrik. Två modeller har det blivit, en parlour samt en OM-modell kallad Folk.
2breedlove.jpg
»

Breedlove Oregon C20/SMYe & Oregon D/SMYe

Amerikanska gitarrtillverkaren Breedlove presenterar en ny intressant serie gitarrer kallad Oregon Series. FUZZ har tittat närmare på två av modellerna.

23sanden.jpg
»

Sanden Guitars Roots

Michael Sandén har skapat en ny gitarrserie kallad Roots. FUZZ har kikat på vad som döljer sig bakom det distinkta namnet. Det är som vanligt full aktivitet i den Sandénska gitarrverkstan när FUZZ hälsar på. Michael berättar entusiastiskt om sin nya serie Roots som är en hyllning till hans farfar. I takt med åldern har han kommit att intressera sig mer och mer för gitarrens historia och inte minst sina egna rötter som har förgreningar till trettiotalets Kristianstad där farfar var revykung med egen dansorkester, och dessutom ett eget danspalats.

ANNONSER
banner banner banner banner