banner Skandinaviens ledande gitarrportal
johnny-winter.jpg
»

R.I.P. Johnny Winter

NYHET. En av våra största bluesrockgitarrister, Johnny Winter, är död. Texasgitarristen som var ute på en europaturné avled onsdagen den 16 juli på ett hotellrum i Zürich, Schweiz. 

»

Pedalsteel guitar - Mike Johnson

STUDIO. En av alla olika versioner av elgitarren ser mer ut som ett finmekaniskt underverk än en gitarr. fuzz.se har beökt studiomusikern Mike Johnsson och ljudteknikern David Hall i pedalsteel-gitarrens högkvarter, Nashville.

maxresdefault.jpg
»

ServoBender - pedalsteel-simulering via elgitarr

NYHET. ServoBender är ett försök att replikera ljudet av en 10-strängad pedal steel gitarr via en sex-strängad elgitarr. 

»

Gitarrsetup och justering del 6. Strängpåsättning - stålsträngar

FIX. En bild säger mer än tusen ord. Därför skall jag fatta mig kort för att lämna plats för bilderna, som illustrerar processen mycket tydligare än mina ord.

»

Inspelning av kontrabas del 2

STUDIO. Många kontrabasar är utrustade med en inbyggd mikrofon  som gör det enkelt att ansluta kontrabasen till en förstärkare. Den inbyggda mikrofonen kan också spelas in med hjälp av en D.I box.  D.I boxen omvandlar signalen från kontrabasens inbyggda mikrofon så att du kan ansluta den till en mikrofonförstärkare och spela in den.

2pink_floyd.jpg
»

Pink Floyd - nytt album!

NYHET. Från Pink Floyd hemsida bekräftas nu lanseringen av gruppens femtonde studioalbum, med titeln The Endless River. Plattan kommer att släppas i oktober.

»

Gitarrsetup och justering del 5 - Strängbyte

FIX. Hittills i setup-följetongen har det handlat mest om sånt som inte borde behöva utföras särskilt ofta. En väljusterad gitarr kan gå bra många år innan den behöver mer än eventuella säsongsmässiga småjusteringar av dragstången. När en gitarr har stabiliserat sig ska det räcka ett bra tag med att endast byta strängar regelbundet och att hålla guran någorlunda ren.

framus_televsion.jpg
»

Framus Television - tysk säregen vintage

VINTAGE. Framus Television, är en udda elgitarr med drag av både surf samt tyskt instrumentbygge från 50- och 60-talet.

strat.jpg
»

Fender Stratocaster 60 år

TEST. Fender firar 60-årsjubileum för modellen Stratocaster. Fem jubileumsmodeller släpps och fuzz.se tittar på tre av dessa. Främst koncentrerar vi oss på jubileumsmodellen, som tillverkas i begränsad upplaga.

»

Inspelning av kontrabas - del 1

STUDIO. Kontrabasen stöter vi på inom många olika musikgenrer. Den kan vara en självklar del av musiken men kan också tas in i sammanhang där ingen förväntar sig den.

ANNONSER
banner banner banner banner
banner banner banner
banner