banner Skandinaviens ledande gitarrportal
roland_cube-10gx_gitarrforstarkare.jpg
»

Roland CUBE-10GX gitarrförstärkare

NYHET. Roland CUBE-10GX är en kompakt 10-watts gitarrförstärkare med ett specialdesignat 8-tums element. Förstärkaren är designad för jam, övning och inspelning.

2joebonamassa.jpg
»

Joe Bonnamassa - nytt soloalbum

NYHET. Joe Bonamassa släpper ett nytt studioalbum, Different Shades of Blue på Mascot Label Group / Provogue den 22 September. Det är Bonamassas första studioalbum på två år.

»

Ekokammare

STUDIO. Vid mix finns vanligtvis ett behov av efterklang eller reverb som numera är den vanligaste benämningen. Reverb finns som pluggar i vartenda program för inspelning och många av er som varit med ett tag har ett eller annat rackmonterat digitalt reverb. Några klick på datorns tangentbord eller några kabelanslutningar och så finns reverb tillgängligt för dig. Ett alternativ till dessa är verklig efterklang, något som användes förut i stor utsträckning med hjälp av ekokammare. 

boss_sd-1w_overdrivepedal_jpg.jpg
»

Waza Craft Special Edition - tre nygamla Bosspedaler.

NYHET. Den nya pedalserien Waza Craft Special Edition är utvecklad av Boss i Japan enligt tillverkaren ”med noggrant utvalda analoga komponenter, förfinade kretslösningar och minutiös omsorg för detaljer”. 

motorhead-anp.jpg
»

Motörhead till Way Out West!

NYHET. Det senaste artisttillskottet till Way Out West är Motörhead. Festivalen går av stapeln i Slottskogen, Göteborg mellan 7-9 augusti. Torsdagen den 7:e augusti äntrar det legendariska metalbandet scenen.

johnny-winter.jpg
»

R.I.P. Johnny Winter

NYHET. En av våra största bluesrockgitarrister, Johnny Winter, är död. Texasgitarristen som var ute på en europaturné avled onsdagen den 16 juli på ett hotellrum i Zürich, Schweiz. 

»

Pedalsteel guitar - Mike Johnson

STUDIO. En av alla olika versioner av elgitarren ser mer ut som ett finmekaniskt underverk än en gitarr. fuzz.se har beökt studiomusikern Mike Johnsson och ljudteknikern David Hall i pedalsteel-gitarrens högkvarter, Nashville.

maxresdefault.jpg
»

ServoBender - pedalsteel-simulering via elgitarr

NYHET. ServoBender är ett försök att replikera ljudet av en 10-strängad pedal steel gitarr via en sex-strängad elgitarr. 

»

Gitarrsetup och justering del 6. Strängpåsättning - stålsträngar

FIX. En bild säger mer än tusen ord. Därför skall jag fatta mig kort för att lämna plats för bilderna, som illustrerar processen mycket tydligare än mina ord.

»

Inspelning av kontrabas del 2

STUDIO. Många kontrabasar är utrustade med en inbyggd mikrofon  som gör det enkelt att ansluta kontrabasen till en förstärkare. Den inbyggda mikrofonen kan också spelas in med hjälp av en D.I box.  D.I boxen omvandlar signalen från kontrabasens inbyggda mikrofon så att du kan ansluta den till en mikrofonförstärkare och spela in den.

ANNONSER
banner banner banner banner
banner banner banner
banner