banner Skandinaviens ledande gitarrportal
gibson_namm.jpg
»

NAMM 2015 - Gibson släpper sex nya Hollow- och Semi Hollow-modeller

NYHET. De sex nya modeller som Gibson visar på NAMM 2015 sträcker sig från lågprisversioner av ES-335 och ES 339 till en betydligt mer kostsam ES-335TD med 1959-specar. Dessutom ES-Les Paul Bigsby och ES-Les Paul VOS, vilka utkommer i limiterad upplaga.

peavey_class20minih-gitarrforstarkare.jpg
»

Namm 2015 - Peavey Classic 20 MH Mini Head

NYHET. Peavey utökar sin legendariska Classic-serie. På årets NAMM mässa presenterades nämligen Peavey Classic 20 Mini Head; en 2-kanals helrörsförstärkare med samma gainstruktur och tonalitet som de klassiska Classicförstärkarna.

mp_eou6_distpedal.jpg
»

NAMM 2015 - Mad Professor Evolution Orange Underdrive

NYHET. Evolution Orange Underdrive erbjuder ett nytt sätt att forma gitarrtonen. Istället för att dista en ren ton, kan man nu få renare ton "från" ett mer distat ljud. Detta kallas; Underdrive.

ANNONSER
mad_professor_forstarkare.jpg
»

NAMM 2015 - Mad Professor Old School 51 RT

NYHET. Mad Professor visar upp en ny förstärkare på Namm 2015. Som namnet antyder är förstärkaren designad för gitarrsound från 50-talet och framåt, men mer kraftull och (när det behövs) möjligheter att dista rejält, än den förra modellen; Old School 21RT.

d-41_purple_martin_cocobolo_ak-gitarr.jpg
»

NAMM 2015 - D-41 Purple Martin Cocobolo

NYHET. Uppkallad efter en nordamerikansk svala, är denna limiterade D-41 prydd med ett lila Martinmotiv över det svarta plektrumskyddet. Endast 50 ex kommer att produceras, och varje gitarr kommer att innehålla en numrerad interiöretikett undertecknat av CF Martin IV.

royalreverb-5gitarrforstarkare.jpg
»

NAMM 2015 - Supro vintagecombos

NYHET. Supro som gjorde storstilad comeback på förra årets NAMM Show visade upp en trio vintage-inspirerade förstärkarmodeller med reverb och tremolo vid 2015 års mässa. De tre nya modellerna är: 2x10-combon 1650RT Royal Reverb som har 6L6-rör i slutsteget och som kan konfigureras för klass A eller klass AB vid 35, 45 eller 60 watt med valbart 5U4 rör eller solid state-likriktare.

line6_firehawkfx_multieffekt.jpg
»

NAMM 2015 - Line 6 Hawk FX

NYHET. Line 6 Hawk FX är en kraftfull ny multieffekt/gitarrprocessor med trådlös redigering. Via gratisappen Firehawk Remote för iOS och Android kan gitarristen nämligen forma och styra tonen från handflatan.

fender-malmsteen-overdrive-pedal_web.jpg
»

NAMM 2015 - Fender Malmsteen Overdrive Pedal

NYHET. Yngwie Malmsteen Overdrive Pedal släpper lös urkraften och den blytunga ton vi är vana vid från shredmästaren Yngwie Malmsteen. Pedalen är kompakt och robust, byggd för tufft scenbruk. Kretsen som skapar den unika tonen är designad i ett nära samarbete mellan Fender och Yngwie Malmsteen.  

jackson-guitars-misha_elgitarrer_.jpg
»

NAMM 2015 - Jackson Misha Mansoor Juggernaut HT6

NYHET. Misha Mansoor Juggernaut HT6Misha Mansoor känd för sitt mästerliga gitarrspel i det ansedda progmetalbandet Periphery har i nära samarbete med Jackson tagit fram signaturmodellen Misha Mansoor Juggernaut HT6. 

»

Årets Studiorävar utsedda!

NYHET. Musikerförbundets hederspris Studioräven och 50 000 kronor vardera tilldelas i år två musiker – gitarristen Hans Rosèn och trumslagaren Douglas Westlund.
– Det är med stor glädje som Musikerförbundet ger varsin Studioräv till Hasse Rosèn och Douglas Westlund för sina livsgärningar som studiomusiker, kommenterar Musikerförbundets Jan Granvik.
Både Hans och Douglas har digra meritlistor i bagaget, vilka främst omfattar medverkan för Hans del i Jerry Williams kompgrupp The Violents och studioarbete på otaliga dansbands- och countryskivor under åren för att nämna något – Douglas har förutom ett digert studioarbete spelat med gruppen Telstars som var ett gäng studiomusiker med tidigare studioräven Kjell Öhman i spetsen från 70-­‐talet och framåt för att nämna något. Priset delas ut den 15 februari på Nalen i Stockholm. 
ANNONSER
banner
banner banner banner banner
Missa inte nyhets- brevet eller fuzz.se i de sociala medierna!
Fuzz på InstagramFuzz på Facebook


SÖK ARTIKEL / ARTIST / PRODUKT
Sök
bannerbanner