banner Skandinaviens ledande gitarrportal
»

Keith Richards - ny musikvideo, Trouble

NYHET.

 

Låten Trouble är första singeln från Keith Richards kommande album Crosseyed Heart, som släpps den 18 September. I musikvideon medverkar gitarristen Waddy Wachtel och trumslagaren Steve Jordan. Inspelningen är gjord i newyorkstudion Germano Studios, där också merparten av albumet spelats in.

 

boss-dd-500-1200-.jpg
»

DD-500 - avancerat digitaldelay från BOSS

NYHET. BOSS hävdar att DD-500 är deras mest sofistikerade och mångsidiga delaypedal hittills, utrustad med en kraftfull DSP på 32-bit/96kHz. Medan delayprocessen är digital, förblir gitarrsignal analog hela tiden, vilket möjliggör true bypass eller buffring.

press_image_gravity_stands.jpg
»

Gravity® - moderna instrumentställ för professionellt bruk

NYHET. Gravity® är det nya varumärket för moderna instrumentställ producerade av Adam Hall.
Gravity är resultatet av två års intensivt samarbete med aktiva musiker där design möter kvalitet.
ANNONSER
yamaha_fs730s_fg730s_solid_top_acoustic_guitar_.jpg
»

Yamaha FS730S - mindre ak-modell

NYHET. Yamaha lanserar nu FS730S; en mindre ak-modell idealisk för yngre gitarrister, studenter och personer med små händer. Den kompakta storleken gör också denna gitarr mer portabel och tilltalande för gitarrister som är på resande fot.

chris_hillman_byrds_bass.jpg
»

Guild Chris Hillman Signatur Byrds Bass

NYHET. Chris Hillmans signaturbas baseras på den ursprungliga Guild Starfire Bass han använde på många av Byrds legendariska inspelningar på 60-talet, som till exempel Turn, Turn, Turn, Eight Miles High och So You Wanna Be A Rock´n´roll Star. Liksom originalmodellen, har den nya Byrds Bass en semi-hollow lönnkropp med Guilds dubbla cutawaydesign.

low_blow_top_1024x.jpg
»

Wampler Low Blow - distpedal för bas

NYHET. Wamplers handbyggda Low Blow-pedal är designad tillsammans med basister, baserad på en krets som Brian Wampler själv har arbetat på i flera år. Det är tänkt att vara en enkel lösning för basister som letar efter en distpedal som är mångsidig nog att hantera ett bredare utbud av musikstilar.

martin-guitar-unveils-their-50th-anniversary-d12-35-guitar-july-9-11-at-the-namm-show-in-nashville-81900b9ddd39092a.jpg
»

Martin D12-35 - 12-strängad jubileumsmodell

NYHET. I CF Martins 50-års D-35-jubileum kommer nu också en 12-strängad modell; D12-35. Antalet begränsas till 183 st, lika många D-35 gitarrer som släpptes i den första produktionen 1965.
Martin har behållit de bästa egenskaperna hos den ursprungliga utgåvan, samtidigt som man inkorporerat moderna förbättringar för att göra designen mer relevant för de behov som dagens spelare kräver.
line-6-helix-graphic1-2000x.jpg
»

Line 6 Helix - banbrytande gitarrprocessor

NYHET. Line 6 lanserar nu Helix, deras nya flaggskepp inom gitarrprocessorer. Helix innebär ett stort steg framåt vad gäller bearbetning av gitarrljud, liksom ett nytt sätt att närma sig gitarrister och deras förhållande till teknik. Varje hård- och mjukvarukomponent har utformats minutiöst och arbetar tillsammans för att exakt återskapa den dynamiska känslan av rörförstärkare och klassiska effektpedaler.

keith-richards-.jpg
»

Keith Richards - nytt soloalbum

NYHET. Den 18 september släpper Stones-gitarristen Keith Richards sitt första studioalbum på 20 år - Crosseyed Heart. Första smakprovet från albumet är singeln ”Trouble” som släpps den 17 juli. Låten är skriven och producerad av Keith Richard och Steve Jordan. Med Crosseyed Heart tar Keith Richards lyssnaren med på en musikalisk resa genom reggae, rock, country och blues.

b_tce_bodyrez.jpg
»

TC Electronic BodyRez

NYHET. TC Electronic BodyRez är en mikrofonförstärkare för akustiska gitarrer med undersadelmikrofoner.
Ett vanligt problem för akustiska gitarrister är att när de ansluter sina akustiska instrument i ett PA förvandlas deras snygga och naturliga akustiska ton plötsligt till en superkänslig och platt klingande gitarr. BodyRez är utformad för att åtgärda detta problem.
ANNONSER
banner
banner banner banner banner

Countdown to Fuzz Guitar Show 2016
FUZZ GUITAR SHOW 2016
MAY 14-15, GOTHENBURG

bannerbanner