banner Skandinaviens ledande gitarrportal
black-sabbath_.jpg
»

Black Sabbath till Stockholm

NYHET. Black Sabbath drar ut på sin avskedsturné och landar i Stockholm och Friends Arena lördagen den 9 juli som en del av rockfestivalen Monsters of Rocks pånyttfödelse. 

»

Zappas Hendrix-strata

NYHET.

 

Frank Zappas son Dweezil besöker Norman´s Rare Guitars och berättar om den Fender Stratocaster Jimi Hendrix gav till Frank Zappa efter spelningen på Miami Pop Festival 1968.

 

asher_gt-3pg.jpg
»

Asher GT-3

NYHET. Bill Asher tillhör gräddan av amerikanska gitarrbyggare och har genom åren byggt instrument åt en mängd kända gitarrister. Bland annat Lindsey Buckingham, Greg Leisz, Chris Robinson, Red Volkert, Jackson Browne, Ben Harper och så vidare. Ashers devis är: ”Modern feel with a vintage vibe”, vilket även går igen i hans senaste modell; Asher GT-3, som premiärvisades på årets Summer NAMM Show i Nashville.

ANNONSER
beatles-1-.jpg
»

Beatles hitlåtar med videos - 1+

NYHET. The Beatles album "1" där alla listettor finns samlade släpps nu i en uppdaterad version, "1+", med tillhörande promofilmer.
En Deluxe Edition kommer att släppas den 6 november och kommer att omfatta 50 reklamfilmer och filmer, tillsammans med Beatles 27 toppliste- singlar.
Klicka och kolla trailer.
gary-clark-jr-.jpg
»

Gary Clark Jr - The Healing, ny musikvideo

NYHET. The Healing är en låt av den amerikanske bluesgitarristen och sångaren Gary Clark Jr., inspelad live i Austins Arlyn Studios. Den ingår på Clarks nya album, The Story of Sonny Boy Slim, som nu släppts på cd, vinyl och i digitala format.

fender_acoustic_pro.jpg
»

Nya akustiska Fender-förstärkare

NYHET. Fender lanserar nu två nya akustiska gitarrförstärkare. Acoustic Pro och Acoustic SFX. Båda har ren, yttre konstruktion i slät böjd plywood.
Acoustic Pro är på 200 watt med två kanaler avsedda för gitarrer eller mikrofoner, försedda med 1/4"- XLR combojack och inbyggt hall reverb. 
matt_bellamy.jpg
»

Muse - Sverigekonsert juni 2016

NYHET. Muse, med den extraordinära gitarristen Matt Bellamy i spetsen, kommer att besöka Stockholm på sin världsturné som de drar ut på till följd av sitt senaste album Drones. ”The Drones World Tour” når Sverige och Stockholm för en konsert på Ericsson Globe den 11 juni 2016.

ritchie-blackmore-story-of-dvd-cover-hr-800x.jpg
»

The Ritchie Blackmore Story - ny dvd

NYHET. The Ritchie Blackmore Story är en kommande dvd som avhandlar denne brittiske gitarrist som kom att bli en av de största någonsin. Från hans poprötter med The Outlaws och många sessioninspelningar på sextiotalet till hur han skapade hårdrocken med Deep Purple och Rainbow på sjuttiotalet och åttiotalet, vidare till renässansrocken med Blackmores Night.

prd.jpg
»

Soundcheck med Leslie West

NYHET. Soundcheck är Leslie Wests sextonde soloalbum och uppföljaren till Still Climbing från 2013. Sin vana trogen bjöd denne legendariske Mountain-gitarrist in en hel del prominenta gäster till inspelningen, såsom Peter Frampton, Brian May, Max Middleton, Bonnie Bramlett och inte minst den tyvärr numera avlidne Jack Bruce. Plattan är producerad av Leslie West tillsammans med sin samarbetspartner Mike ”Metal” Goldberg.

narbild.jpg
»

HandBender - ljudet av pedalsteel

NYHET. HandBender är en ny svensk patenterad variant av stringbender. Stringbendern är ofta förekommande i country/countryrock och även mycket populär i dansbandskretsar.
Med HandBender höjs tonen ett helt tonsteg, för att efterlikna pedalsteelens ton.
ANNONSER
banner banner banner banner banner banner banner

Countdown to Fuzz Guitar Show 2016
FUZZ GUITAR SHOW 2016
MAY 14-15, GOTHENBURG

bannerbanner