banner Skandinaviens ledande gitarrportal
»

Pot-byte och äkta bypass i wah wah

FIX. Del 4 i Albin Roslunds pedalfixarserie.
Det finns pedaler som har ett magiskt skimmer över sig, i varje fall för en musiker. Den spolebaserade wah wah:n är en sådan. Men en kär vän som denna blir sliten efter evigt giggande, repande och skaltragglande. Idag ska vi titta på hur man servar en wah wah genom att byta den del som slits ut fortast - poten. Vi hottar också upp ett behövligt switchbyte med äkta bypass-koppling, med stöd av sådant som vi kollade på i den förra artikeln.
2file_r.jpg
»

AMPLIFi Remote v2.0 För både iOS och Android

NYHET. Sedan lanseringen av Line 6 Amplifi i januari på NAMM har det sålts över 50 000 gitarrförstärkare. Och med Amplifi Remote App kan gitarrister styra sin Amplifi och matcha ljudet av sina favoritartister på några sekunder, skapa sound från över 200 förstärkare och effekter, dela favoritljud via facebook och twitter, med mera. Nu lanserar Line 6 en Amplifi Remote App som är kompatibel för både iOS och Android-operativsystem.
 
skarmavbild_2014-10-22_kl__11_.jpg
»

Eric Bibb & Staffan Astner - gästar The Great Scandinavian Guitar Show

NYHET. Missa inte The Great Scandinavian Guitar Show nu till helgen den 25-26 oktober på Fryshuset, Stockholm. På lördag får man celebert besök av Eric Bibb & Staffan Astner som kan avnjutas på scen kl 13.00.

govan_a2_v.jpg
»

Guthrie Govan till Göteborg

NYHET. Alla vänner av virtuost gitarrspel av det mer extraordinära slaget bör bege sig till Göteborg och Stenhammarsalen, onsdagen den 26 november. Då presenterar nämligen Brand Jam, Charvel Guitars och GSO en clinic med en av världens främsta gitarrister, Guthrie Govan.

2elxfodhpitl8zocgktcw.jpg
»

Foo Fighters - smakprov från nya plattan

NYHET. Den 10 november släpper Foo Fighters sitt åttonde studioalbum, Sonic Highways, världen över. Här kan du kolla på en video i form av första singeln Something From Nothing.

gerd_anke.jpg
»

Gerd Anke - Mannen bakom PLEK Station

INTERVJU. Den nya tidens gitarrmekare är en kompakt, stationär, datorstyrd maskin, vid namn PLEK Station. Den utför på maskinell väg: bandslip, fräsning av sadelspår, stall och gravyr, men kan också kan användas för kvalitetskontroll, analysering och utveckling när det gäller gitarrer och gitarrproduktion. FUZZ som tidigare skrivit om detta förträffliga fenomen (se länk i slutet av artikeln) tyckte det var dags för upphovsmannen själv, Gerd Anke, att komma till tals.

galaxie_sarape.jpg
»

DiPinto Galaxie 4

NYHET. Galaxie 4 är en gitarr som har delar och originalplastdetaljer från 1960-talet. Med sina fyra mikrofoner, perloid stämskruvar, gold reflector kontroller, blockinläggningar och svajstall får denna gitarr en skön 60-talslook, dock är det en modern originaldesign och ingen reissue.

guitarfingers_frontcover386x500framed.jpg
»

Guitar Fingers: Essential Technique in Pictures

NYHET. Guitar Fingers är en instruktionsbok från förlaget Pêle-Mêle Works och en djupdykning i fingerteknik för vänster och höger hand med hundratals bilder, diagram och övningar.

fender-american-standard-stratocaster-hss.jpg
»

Fender American Standard Stratocaster HSS

NYHET. Fender utvecklar sin American Standard serie med denna modell som har lätt "åldrade" plastdelar - plektrumskydd, rattar och så vidare. Mikrofonerna är två stycken Custaom Fat '50s single coil i hals- och mittläge. I stallposition sitter en Diamondback humbucker. Kropp av al, hals av lönn. 22 stycken medium jumboband, 9.5" radius. Stallet är tvåpunktsupphängt. Nya färger är: Bordeaux Metallic och Ocean Blue Metallic.

gibson-firebird-v-.jpg
»

Gibson Firebird V 2015

NYHET. Gibson lättar på förlåten till 2015:s version av Firebird.

ANNONSER
banner banner banner banner banner
banner banner banner
Missa inte nyhets- brevet eller fuzz.se i de sociala medierna!
Fuzz på InstagramFuzz på Facebook


SÖK ARTIKEL / ARTIST / PRODUKT
Sök
bannerbanner