banner Skandinaviens ledande gitarrportal
»

Bänken från Stockaryd

FIX. Jag fäster stor vikt på att kunna spänna fast instrument och instrumentdelar när jag ska arbeta, berättar Paul Guy. Om arbetsstycket sitter stadigt har man båda händerna fria för att kontrollera sina verktyg, och kan jobba mycket snabbare och säkrare.

10628364_750115751716410_1569246143720590072_n.jpg
»

At The Gates - smakprov från det kommande albumet

NYHET. Det legendariska göteborgsbandet At The Gates tillika  pionjärer inom göteborgsk melodisk death metal är redo för skivcomeback. Här kan du höra ett smakprov i form av singeln som också är titelspåret från det kommande albumet At War With Reality. 

mark-holcomb-pro-tone-haunted-delay.jpg
»

Mark Holcomb - ProTone Haunted Delay

NYHET. Mark Holcomb gitarrist i det amerikanska progressiva metalbandet Periphery, där för övrigt även gitarristen Misha Manssor ingår, demonstrerar här sin signaturdelaypedal Haunted tillverkad av ProTone. 

ppedalbay60_.jpg
»

Palmer Pedalbay 60

NYHET. Har du som alla andra pedalentusiaster femtielva stompboxar som ligger och dräller här och var. Varför inte plocka ut favoriterna och placera dessa på ett pedalbord? Kanske Palmers Pedalbay 60, som nu lanseras, kan vara lösningen för dig?

madprofessor_simble_effektpedal_.jpg
»

Simble Overdrive - en Dumble i pedalform?

TEST. Simble är en ny overdrivepedal tillverkad av Mad Professor Amplification men som går under dess egna namn. Den är heller inte designad av MP:s Björn Juhl utan av den finländske ampgurun Lassi Ukkonen.
Namnet antyder en liten ordlek med den mytomspunna förstärkaren Dumble och helt klart förhåller det sig så att denna gitarrförstärkarnas heliga graal har inspirerat till skapandet av Simble.
evh-wolfgang-standard---quilt-maple_jpg-.jpg
»

EVH Wolfgang

NYHET. EVH lanserar Wolfgang Standard och en uppdatering av Wolfgang Special. WG Standard har en flat topp, med eller utan flammig lönn, och har en "comfort cut"-kontur vilket ger mer bekvämlighet för höger underarm. WG Standard finns även som modellen WG-T Standard med D-tuna på stallet. Färger: Trans Red och Trans Black (flammig lönn) och Gloss Black.

»

Lägg till en LED.

FIX. I den första artikeln av tre kommer Albin Roslund gå igenom hur man kan "bygga ut" en pedal. Artikelserien börjar med att lägga till LED i en pedal. Längre fram skall vi titta på hur man lägger till strömjack, och slutligen lägga till true bypass i en pedal.

»

Sting och Paul Simon - på scen tillsammans!

NYHET.

 

Två av världens största musikikoner, Sting och Paul Simon, har under våren varit ute på en kritikerrosad USA-turné tillsammans, under namnet On Stage Together. Nu är det dags för dessa två legendariska artister att ta turnén till  till Europa. Fredagen den 20 mars kommer Sting och Paul Simon till Stockholm för en konsert på Globen. Precis som på deras gemensamma USA-turné kommer konserten i Stockholm att bjuda på en mix av deras absolut största hits, framförda både tillsammans och var för sig.

LiveNation.se

 

ken.jpg
»

Klon Centaur som byggsats - Silver Pony

NYHET. Klon Centaur är en mytomspunnen overdrive där komponenter valts med allra största omsorg. En eftertraktad legend har den också blivit och priset för en originalpedal kan stiga upp mot en månadslön på ebay! Enligt tillverkaren går signaldioderna inte att få tag på längre och det är egentligen inte möjligt att tillverka nya Centaurer. BYOCs (Build Your Own Clone) erbjuder här ett alternativ i form av byggsatskopian Silver Pony.

»

Papegojan - gitarrmekens bästa vän

FIX. Jag har trånat efter detta skruvstycke sedan 1977, när jag såg det i boken ”Complete Guitar Repair” av Hideo Kamimoto.
Trettio år efter jag först såg bilder av det lyckades jag äntligen skaffa mig en ”Parrot Vise”, som det heter i modern kinesisk version från Grizzly Industrial i USA. Originalet som det kopierades ifrån hette ”Versa-Vise” (ung. ”mångsidigt skruvstycke”).
ANNONSER
banner banner banner
banner banner banner banner
Missa inte nyhets- brevet eller fuzz.se i de sociala medierna!
Fuzz på InstagramFuzz på Facebook


SÖK ARTIKEL / ARTIST / PRODUKT
Sök
banner