Skandinaviens ledande gitarrportal
»

Leslie West - Still Climbing

Man säger att gamla hjältar är svåra att ha ihjäl och fan vet om inte Leslie West är bland dem som tar priset.  Drogproblem, diabetes och nu senast en benamputation. Detta bemöter han genom att släppa sin bästa soloplatta någonsin. Allt sparkar igång med den grooviga och nedstämda Dying Since The Day I Was Born med ett ganska överraskande gästspel från Alter Bridge-gitarristen Mark Tremonti. Bara den låten gör plattan värd att in handlas! 

 

»

Robert Pehrsson's Humbucker - Robert Pehrsson's Humbucker

Robert Pehrsson är vad man skulle kunna kalla en ”känd doldis” efter sin långa tjänstgöring som gitarrist i Runemagick, Thunder Express, Death Breath, Dundertåget, Imperial State Electric, Slingblade, Nerconaut och Dagger. Detta kommer det med all säkerhet att bli  ändring på i och med hans första platta i eget namn. 

 

»

Tedeschi Trucks Band - Made Up Mind

I slutet av 2009 beslutade sig det gifta paret Susan Tedeschi och Derek Trucks för att lägga sina egna band på is och slå ”hop sina musikaliska påsar också. Bandets lovande debut Revelator släpptes 2011 och ett bevis på att de också funkade på det musikaliska planet.

 

»

Vince Hawkins & Company Slave - Roads To Freedom

Det har varit väldigt tyst om Frank Marino & Mahogany Rush de senaste dryga tio åren. För er som längtar, kolla in Vince Hawkins så länge. Liksom Marino kommer Hawkins från Kanada, Toronto i detta fall. Att Vince har influerats av den gamle mästaren, och den mästarens mästare, Hendrix, går inte att ta miste på. Den självbetitlade debutplatta kom 2011 och redan den fick mig att älska denne tungt bluesrockande, ibland lätt funkorienterande gitarrist och sångare.

 

»

Steve Hackett - Genesis Revisited, Live at Hammersmith

Nu följer Steve Hackett upp dubbelalbumet från förra året, Genesis Revisited II, med en liveversion bestående av 2 dvd och 3 cd. Dvd:n härrör sig från ärevördiga Hammersmith där Steve och hans band i våras spelade inför en minst sagt entusiastisk och hängiven publik med stående ovationer efter var och varannan låt.

 

»

Black Trip - Goin' Under

Death metal, black metal, AOR och stoner. Är det månne dags för nästa svenska musikaliska export nu? Högkvalitativ klassisk retrohårdrock? Jag har recenserat många plattor i genren på senare tid och fler kommer. Det roliga är att det för det mesta hålls en riktigt hög kvalité på hantverket och det blir liksom aldrig någon pastisch av det hela utan mer en tribut med en ny touch. 

 

ANNONSER
banner banner banner banner