banner Skandinaviens ledande gitarrportal
marcus_ny_.jpg
»

Marcus Jidell - gitarrist i Avatarium

Gitarristen Marcus Jidell är högst aktuell med gruppen Avatarium tillsammans med Candlemass-basisten Leif Edling. Förra året släppte han sin första soloplatta, Pictures From A Time Traveller.

3st_vincent.jpg
»

St. Vincent spänner bågen, tänjer gränser

Bakom artistnamnet St. Vincent döljer sig amerikanskan Annie Clark. En multibegåvning utöver det vanliga med fokus på gitarr, sång och låtskrivande. Just nu aktuell med sitt fjärde album.
 
2matt_schofield_2013-1_credit_sam_hare.jpg
»

Matt Schofield - Blues & Swing

Ett namn som nämns med allt större respekt i internationella och inte minst amerikanska blueskretsar är den 37-årige brittiske gitarristen och sångaren Matt Schofield. Trots sin relativt unga ålder är han redan en veteran på bluesscenen och har varit professionell musiker sedan 18 års ålder. Schofield spelar dock ingen renodlad blues utan där finns även element av funk, soul, swing och jazz. 

2anders_bjorler-1210-svartvit.jpg
»

Anders Björler - Hauntedgitarristens soloplatta

Anders Björler är något av en hörnsten när det kommer till svensk och hård metalmusik. Vore det inte för honom och några killar till från, framför allt, Billdal i Göteborg så hade vi inte något Göteborgssound eller band som In Flames, Arch Enemy och många fler att skryta med när vi åker på utlandssemester. Anders tvillingbror Jonas (bas) är självklart även han en viktig del av allt detta och en parhäst i både At The Gates och The Haunted. Nu har dock bröderna skiljts åt när det kommer till det senare bandet.

2john-petrucci.jpg
»

John Petrucci - Ett organiskt Dream Theater

Bandet Dream Theaters musikaliska resa har nu snart sträckt sig över ett kvarts sekel och det förpliktar att kalla sig progressiv i ljuset av detta. Med det tolvte och självbetitlade albumet Dream Theater tycker man sig ha tagit ett viktigt steg mot en musikalisk kärna. Kanske var just det helt nödvändigt och naturligt med en ny medlem i ett band som manskapsmässigt i stort hållit ihop sedan starten.

2watain.jpg
»

Watain - Erik Danielsson

Sverige, liksom vårt grannland Norge, har en tendens att plocka fram de mest primala och svarta banden inom hårdrockens yttermarker. Ondskefull och primitiv black metal verkar trivas bra på våra breddgrader. Det är dock lätt att dra alla band över en kam och inte se till de variationer som faktiskt finns inom genren. Ett band som gjorde mig nyfiken i och med utvecklingen på sitt senaste album The Wild Hunt, är Watain från Uppsala.

ANNONSER
banner banner banner banner
banner banner banner

Countdown to Fuzz Guitar Show 2014
FUZZ GUITAR SHOW 2014
MAY 10-11, GOTHENBURG

bannerbanner