banner Skandinaviens ledande gitarrportal
juha_profile.jpg
»

The Holy Grail Guitar Show - Av gitarrbyggare för gitarrbyggare

Är man det minsta intresserad av vad som sker på den internationella boutiquegitarrmarknaden bör man bege sig till Berlin den 15-16 november. Gitarrmässan kallas inte för inte the Holy Grail Guitar Show. Där kommer nämligen 115 av världens främsta gitarrbyggare från när och fjärran att finnas på plats för att visa upp sina handbyggda instrument.
Bakom denna nytillkomna gitarrmässa står den ideella organisationen The European Guitar Builders (EGB). En av dess medlemmar tillika en av initiativtagarna till mässan är den finske mästerbyggaren Juha Ruokangas som fuzz.se intervjuat inför premiären i Berlin i november.
3freak_kitchen_-_montage.jpg
»

Freak Kitchen - tyngre, rakare, skitigare

Freak Kitchens åttonde studioalbum har fått titeln Cooking With Pagans. Och det är som vanligt när denna powertrio är i farten en fullständigt unik, halsbrytande musikalisk anrättning – ständigt i rörelse – det bjuds på. 
FUZZ har träffat det albumaktuella bandets gitarrist, sångare och låtskrivare, Mattias IA Eklundh, som vet mer att berätta.
in_flames_.jpg
»

In Flames 2014 - Björn Gelotte intervjuas

Nya In Flames-fullängdaren Siren Charms är efterlängtad av hundratusentals fans runt om i världen, men säkerligen också av de fem medlemmarna i bandet. Förra plattan, Sounds of a Playground Fading, räckte länge och de turnerade i nära på tre år med den. 
Nu väntar kanske en ungefär lika lång tid ute på vägen för Anders Fridén (sång), Peter Iwers (bas), Niclas Engelin (gitarr), Daniel Svensson (trummor) och min samtalspartner för dagen, Björn Gelotte (gitarrist och låtskrivare).
roy_buchanan_.jpg
»

Roy Buchanan - en sann pionjär

Roy Buchanan, 1939-1988, var en sann en pionjär och var först med många av de gitarrtrix som många gitarrister, kända som okända, idag använder. Buchanan satte dessutom en ära i att åstadkomma allt det där med bara en Telecaster och en Vibroluxförstärkare. 

johnny_winter_.jpg
»

Johnny Winter - 1944-2014

Med anledning av Johnny Winters bortgång nyligen och för att hedra denne fantastiske musiker som skänkt oss så mycket gudabenådat bluesgitarrspel ända sedan slutet av 60-talet, har vi grävt i FUZZ arkiv för att åter publicera den utmärkta intervju/artikel Åke Dahlbäck gjorde 2009.

3steve.jpg
»

Steve Marriott Small Faces/Humble Pie 1947-1991

Det är över tjugo år sedan den legendariske Small Faces/Humble Pie-sångaren och gitarristen Steve Marriott omkom i en lägenhetsbrand i sitt hem i Essex, England. 

ANNONSER
banner banner banner
banner banner banner banner
Missa inte nyhets- brevet eller fuzz.se i de sociala medierna!
Fuzz på InstagramFuzz på Facebook


SÖK ARTIKEL / ARTIST / PRODUKT
Sök
banner