banner Skandinaviens ledande gitarrportal
23gg_ingang.jpg
»

Guthrie Govan

Guthrie Govan var nyligen på Sverigebesök och gjorde då en ytterst uppskattad clinic inför ett utsålt Stenhammarsalen, Göteborg. FUZZ fick som enda media en exklusiv intervju med det brittiska gitarrgeniet.

2jack_bruce_.jpg
gerd_anke.jpg
»

Gerd Anke - Mannen bakom PLEK Station

Den nya tidens gitarrmekare är en kompakt, stationär, datorstyrd maskin, vid namn PLEK Station. Den utför på maskinell väg: bandslip, fräsning av sadelspår, stall och gravyr, men kan också kan användas för kvalitetskontroll, analysering och utveckling när det gäller gitarrer och gitarrproduktion. FUZZ som tidigare skrivit om detta förträffliga fenomen (se länk i slutet av artikeln) tyckte det var dags för upphovsmannen själv, Gerd Anke, att komma till tals.

john_cruz_.jpg
»

John Cruz från Fender Custom Shop på Sverigebesök

Fender Scandinavia ordnade fint besök i slutet av september då masterbuildern John Cruz från Fender Custom Shop gästade Sverige för en clinic på Abbamuséet på Djurgården i Stockholm. Detta inför speciellt inbjudna musikhandlare, musiker och press. Som ensam representant för pressen fick FUZZ en pratstund med John Cruz efter clinicens slut.

juha_profile.jpg
»

The Holy Grail Guitar Show - Av gitarrbyggare för gitarrbyggare

Är man det minsta intresserad av vad som sker på den internationella boutiquegitarrmarknaden bör man bege sig till Berlin den 15-16 november. Gitarrmässan kallas inte för inte the Holy Grail Guitar Show. Där kommer nämligen 115 av världens främsta gitarrbyggare från när och fjärran att finnas på plats för att visa upp sina handbyggda instrument.
Bakom denna nytillkomna gitarrmässa står den ideella organisationen The European Guitar Builders (EGB). En av dess medlemmar tillika en av initiativtagarna till mässan är den finske mästerbyggaren Juha Ruokangas som fuzz.se intervjuat inför premiären i Berlin i november.
3freak_kitchen_-_montage.jpg
»

Freak Kitchen - tyngre, rakare, skitigare

Freak Kitchens åttonde studioalbum har fått titeln Cooking With Pagans. Och det är som vanligt när denna powertrio är i farten en fullständigt unik, halsbrytande musikalisk anrättning – ständigt i rörelse – det bjuds på. 
FUZZ har träffat det albumaktuella bandets gitarrist, sångare och låtskrivare, Mattias IA Eklundh, som vet mer att berätta.
ANNONSER
banner banner
banner banner banner banner
Missa inte nyhets- brevet eller fuzz.se i de sociala medierna!
Fuzz på InstagramFuzz på Facebook


SÖK ARTIKEL / ARTIST / PRODUKT
Sök

Countdown to Fuzz Guitar Show 2015
FUZZ GUITAR SHOW 2015
MAY 9-10, GOTHENBURG

bannerbanner