banner Skandinaviens ledande gitarrportal
3steve.jpg
»

Steve Marriott Small Faces/Humble Pie 1947-1991

Det är över tjugo år sedan den legendariske Small Faces/Humble Pie-sångaren och gitarristen Steve Marriott omkom i en lägenhetsbrand i sitt hem i Essex, England. 

richieguitartravisshinn.jpg
»

Richie Kotzen - The Winery Dogs

Richie Kotzen är en minst sagt företagsam och hårt arbetande musiker. Ett tjugotal soloplattor har det hittills blivit. Lägg därtill grupper han medverkat i som Arthur’s Museum, Poison, Vertu, Mr Big, Forty Deuce och nu senast hans nya excellenta powertrio The Winery Dogs med Billy Sheehan och Mike Portnoy.

3leslie_main_credit_justin_borucki_hr.jpg
»

Leslie West - En sann gitarrhjälte

I november förra året publicerades en intervju med Mountain-legenden Leslie West i gitarrtidningen FUZZ. Nu kommer den även här på fuzz.se. Mycket läsnöje!

mike_amott_alissa_white-gluzjpg.jpg
»

Mike Amott - Arch Enemy förnyar

Senast FUZZ pratade med Mike Amott var med anledning av Spiritual Beggars utmärkta album Earth Blues. Nu är den outtröttlige Mike tillbaka igen, denna gång med sitt melodiska dödsmetallband Arch Enemy, aktuella med plattan War Eternal.

ola_englund.jpg
»

FUZZ Guitar Show 2014 - Ola Englund

Ola Englund, aktuell artist på FUZZ Guitar Show, är inte bara nybliven gitarrist i det svenska och internationellt välrenommerade metalbandet The Haunted, utan har också en egen framgångsrik karriär gående parallellt. Dels med bandet Feared och inte minst genom sin videoblogg som följs av hundratusentals gearheads världen över. 

»

Andreas Brink, filmaren bakom dokumentären Levin ett namn med musik

 

Det är en angelägen och mycket sevärd dokumentärfilm som Andreas Brink gjort om gitarrtillverkaren Levin och dess historia. Framförallt med tanke på hur litet det finns dokumenterat om denna välrenommerade gitarrfabrik, som allt som allt hann tillverka närmare 800 000 instrument innan nedläggningen 1982. Filmen om Levin har premiär på FUZZ Guitar Show den 10 maj.

 

ANNONSER
banner banner banner
banner banner banner
banner