banner Skandinaviens ledande gitarrportal
3fuzz.jpg
»

Robert Svärd - Från Beatles till flamenco

Robert ”Robi” Svärd är måhända inte fullt så känd i Sverige ännu, men en rising star som är både uppskattad och efterfrågad i flamencovärlden.  Lördagen den 9 april spelar han på Konserthuset i Göteborg. Samtidigt släpper han sin första cd med eget material: Pa´ki Pa´ka. Robert är ett hett och efterfrågat namn bland de största nutida flamencomusikerna, till exempel sångaren Alfredo Tejada och slagverkaren Miguel ”El Cheyenne”. Båda kommer för övrigt att delta i konserten i Stenhammarsalen på konserthuset den 9 april. 

misha_mansoor_photo_adam_nolly_getgood-bw.jpg
»

Misha Mansoor - Periphery

Den mästerlige gitarristen Misha Mansoor och progmetalbandet Periphery gjorde i november ett turnéstopp i Sverige. FUZZ träffade Misha innan giget på Sticky Fingers i Göteborg, ett snack som kom att handla mycket om hans nya Jackson signaturmodeller Juggernaut.

b_b__king.jpg
»

B.B. King 1925 - 2015

B.B. King – The King of the blues är död. Han dog torsdagen den 14 maj i sitt hem i Las Vegas efter en tids sjukdom. B.B. King blev 89 år men turnerade så sent som förra året trots sin höga ålder.
Av många ansedd som den viktigaste bluessartisten, inspirerade B.B. ett otal bluesgitarrister genom åren, alltsedan mitten av 60-talet, med sin ton, sitt vibrato och sin ”call and response”-stil. ”Först sjunger B.B. King sedan sjunger Lucille”, som han själv brukade uttrycka det. 
2004 tilldelades B.B. King Polar Music Prize. En tillställning som FUZZ bevistade och där vi även fick en exklusiv intervju med B.B. King där han berättade sin historia. Här kan du ta del av den igen i redigerad form.
2truls_morck.jpg
»

Truls Mörck

Truls Mörck, tidigare sångare, gitarrist och låtskrivare i göteborgsbandet Den Stora Vilan och även med ett förflutet i Graveyard, har precis släppt sitt första soloalbum. 
– Ibland tänker jag på Brian Wilsons ide om att göra symfonier i fickformat. Jag tycker att min musik är lite så, en inre resa i fickformat. Som en liten blank sten innanför rocken snarare än ett ändlöst psykedeliskt landskap, beskriver Truls sin musik. 
23gg_ingang.jpg
»

Guthrie Govan

Guthrie Govan var nyligen på Sverigebesök och gjorde då en ytterst uppskattad clinic inför ett utsålt Stenhammarsalen, Göteborg. FUZZ fick som enda media en exklusiv intervju med det brittiska gitarrgeniet.

2jack_bruce_.jpg
ANNONSER
banner banner
banner banner banner

Countdown to Fuzz Guitar Show 2017
FUZZ GUITAR SHOW 2017
MAY 13-14, GOTHENBURG

banner