banner Skandinaviens ledande gitarrportal
2truls_morck.jpg
»

Truls Mörck

Truls Mörck, tidigare sångare, gitarrist och låtskrivare i göteborgsbandet Den Stora Vilan och även med ett förflutet i Graveyard, har precis släppt sitt första soloalbum. 
– Ibland tänker jag på Brian Wilsons ide om att göra symfonier i fickformat. Jag tycker att min musik är lite så, en inre resa i fickformat. Som en liten blank sten innanför rocken snarare än ett ändlöst psykedeliskt landskap, beskriver Truls sin musik. 
23gg_ingang.jpg
»

Guthrie Govan

Guthrie Govan var nyligen på Sverigebesök och gjorde då en ytterst uppskattad clinic inför ett utsålt Stenhammarsalen, Göteborg. FUZZ fick som enda media en exklusiv intervju med det brittiska gitarrgeniet.

2jack_bruce_.jpg
gerd_anke.jpg
»

Gerd Anke - Mannen bakom PLEK Station

Den nya tidens gitarrmekare är en kompakt, stationär, datorstyrd maskin, vid namn PLEK Station. Den utför på maskinell väg: bandslip, fräsning av sadelspår, stall och gravyr, men kan också kan användas för kvalitetskontroll, analysering och utveckling när det gäller gitarrer och gitarrproduktion. FUZZ som tidigare skrivit om detta förträffliga fenomen (se länk i slutet av artikeln) tyckte det var dags för upphovsmannen själv, Gerd Anke, att komma till tals.

john_cruz_.jpg
»

John Cruz från Fender Custom Shop på Sverigebesök

Fender Scandinavia ordnade fint besök i slutet av september då masterbuildern John Cruz från Fender Custom Shop gästade Sverige för en clinic på Abbamuséet på Djurgården i Stockholm. Detta inför speciellt inbjudna musikhandlare, musiker och press. Som ensam representant för pressen fick FUZZ en pratstund med John Cruz efter clinicens slut.

juha_profile.jpg
»

The Holy Grail Guitar Show - Av gitarrbyggare för gitarrbyggare

Är man det minsta intresserad av vad som sker på den internationella boutiquegitarrmarknaden bör man bege sig till Berlin den 15-16 november. Gitarrmässan kallas inte för inte the Holy Grail Guitar Show. Där kommer nämligen 115 av världens främsta gitarrbyggare från när och fjärran att finnas på plats för att visa upp sina handbyggda instrument.
Bakom denna nytillkomna gitarrmässa står den ideella organisationen The European Guitar Builders (EGB). En av dess medlemmar tillika en av initiativtagarna till mässan är den finske mästerbyggaren Juha Ruokangas som fuzz.se intervjuat inför premiären i Berlin i november.
ANNONSER
banner banner
banner banner banner banner

Countdown to Fuzz Guitar Show 2015
FUZZ GUITAR SHOW 2015
MAY 9-10, GOTHENBURG

bannerbanner