banner Skandinaviens ledande gitarrportal
2drum_tree_main_screen.jpg
»

Drum Tree - trumset på lättare sätt

Drum Tree från Premier Sound Factory är mycket enkelt uppbyggd och lika enkelt att använda. Med andra ord perfekt för gitarristen till sin hemstudio. 

Klicka vidare och läs Mats Nermarks artikel.

2eventide_fission_ui.jpg
»

Eventide Fission - med fokus på gitarr

Man kan komma långt med digital teknik både när det gäller att korrigera ljud och att vara kreativ med ljud. Men det vi så ofta ser är varianter på mer eller mindre samma saker. Är ytterligare en kompressor grymt intressant när man redan har många i sin plugin-mapp? Behöver jag ha ett reverb till?
 
Klicka vidare och läs Mats Nermarks artikel.
2brown-bottles-white-no-text.jpg
»

Celestion Plus Impulse Responses

Ibland är det så att traditionella företag är alltför fastlåsta i sina egna traditioner. Därför var det väldigt intressant att höra att Celestion, som antagligen tillverkat mer högtalarelement till gitarrförstärkare än någon annan, nu startat en ny division som jobbar med impulse responses.

Klicka vidare och läs Mats Nermarks artikel.

b01__ni_komplete-11-ultimate_screenshot-wall.jpg
»

2016 bästa plugins

Givetvis måste man ta en rubrik som denna med en nypa salt. Tycken och smak är olika så alla kan ha sin egen lista. Detta är dock min topplista för de plugins som introducerades under 2016 och som jag haft möjligheten att använda. 

 

Klicka vidare och läs Mats Nermarks artikel.

falcon_www-pp_media_trailer.jpg
»

UVI Falcon

Det franska mjukvaruhuset UVI har länge funnits på radarn då de gett ut ett stort antal mjukvaruinstrument baserade på samplingar av gamla fina årgångssyntar som andra tillverkare förbisett. Bland annat Rhodes Chroma (UVI Kroma)och Elka Synthex (UVI Synthox). 

Klicka vidare och läs Mats Nermarks artikel.

2synthmaster.jpg
»

KVR331 Audio Synthmaster

Läs Mats Nermarks artikel om KVR331 Audio Synthmaster.

 

Turkiet är känt för mycket, men inte för sina mjukvarusyntar. Nu kan det bli ändring på detta. Synthmaster är en mjukvarusynt av typen semi-modulär, i det att du kan blanda funktioner från olika typer av synteser. I grunden finns syntesmetoder som Virtual Analog, Additive, Wavetable, Wavescanning, Phase Modulation, Frequency Modulation, Pulse Width Modulation, Ring Modulation, Amplitude Modulation, Physical Modeling och SFZ Sample Playback. Vidare kan man välja mellan modellerade analoga och digitala filter. Det finns dessutom en mängd möjligheter att låta många olika modulationskällor styra nästan vilka parametrar som helst och från vilken modulationskälla som helst. Och för en gång skull är det faktiskt enkelt både att se vad som redan finns i programmen, ändra på dem och att lägga till nya. 

ANNONSER
banner
banner banner banner

Countdown to Fuzz Guitar Show 2017
FUZZ GUITAR SHOW 2017
MAY 13-14, GOTHENBURG

banner