Skandinaviens ledande gitarrportal
2alex_skolnick.jpg
»

Alex Skolnicks rigg

Alex Skolnick har mest gjort sig känd som gitarrist i amerikanska thrashbandet Testament under åttiotalet, Savatage på nittiotalet och Transiberian Orchestra på tjugohundratalet. Men, vid sidan om detta har han haft ett brinnande intresse för jazz och bildade Alex Skolnick Trio 2001. 

»

Iron Maidengitarristen Dave Murrays turnérigg

 

Guitar tech Colin Price går igenom Iron Maidengitarristen Dave Murrays gitarr-rigg som användes på Iron Maiden 2011 turné. Från stomp boxar och effekter till förstärkare och gitarrer. 

 

22rigg.jpg
»

Kalle Moraeus rigg

Kalle Moraeus har med sin breda musikaliska repertoar fått anpassa sin utrustning därefter. Efter att ha varit en flitig användare av Fender vintageförstärkare har han nu införskaffat en Mad Professor 101-topp och byggt ett välmatat pedalbord och därmed utökat sin ljudpalett.

2journey.jpg
»

Neal Schons rigg

Neal Schon gitarrist i Journey har påbörjat en egen revolutionerande resa. Från att ha haft en anläggning som liknade en mindre svensk musikaffär är nu hans rigg i princip baserad på en enda förstärkare.

»

Matias Kupiainens rigg

Matias Kupiainen fick den svåra uppgiften att efterträda den hårt profilerade Timo Tolkki i Stratovarius. Han debuterade dock med bravur på plattan Polaris och nya albumet Elyseum bevisar att han hjäl ...

»

Mark Tremontis rigg

Amerikanska Alter Bridge, bandet som med en annan sångare kallar sig Creed, är nu tillbaka med sitt tredje album. Även om såväl Alter Bridge som Creed tillhör den nya genren melodisk rock refererar gi ...

ANNONSER
banner banner banner banner