Skandinaviens ledande gitarrportal
Publicerad: 2014-05-22 15:21:18

FUZZ Guitar Show 2014 -del 1

Bildreportage av Mats Nermark
 
Att besöka FUZZ Guitar Show är som att gå på klassträff, men en träff där bara de trevliga klasskompisarna kommer. År efter år samlas ett stort antal gitarrfantaster under ett och samma tak för att tillsammans ha hur kul som helst. Årets upplaga var en av de bästa i showens historia. Bra utställare som tog med sig rätt antal produkter och kunnigt folk, och besökare som var på gott humör och, enligt utställarna, ställde intelligenta frågor. En internationell utställare som ställde ut för första gången uttryckte sin positiva förvåning över hur många bra gitarrister som finns i vårt land. Något som jag själv har kunnat konstatera år efter år som FUZZ Guitar Show har varit. För er som var där hoppas jag att denna betraktelse kan återväcka glada minnen och för er som inte var där hoppas jag ge en insikt i vad showen innehöll samt ge er en anledning att hälsa på FUZZ Guitar Show 2015
 
Akustikken
 
 
Enligt sin önskan att visa upp sig i de högre divisionerna har Sigma tillverkat en 000-28 i exklusiva träslag som Aidarondack gran i locket. Priset stannar trots detta på relativt blygsamma 13 865:-. Jag hade gärna testat den sida vid sida med en Martin 000-28 i liknande prisklass men den akustiska miljön på mässan med många som spelade samtidigt medgav inte att man ”finlyssnade”.
 
Alhambra
 
 
Stanley Larsson på SMD som importerar Alhambra visade upp nytt och existerande modellutbud. I handen håller han en crossovermodell som är en nylonsträngad med halsprofil som en elgitarrist känner sig hemma med. Här fanns också Carl Martins pedalutbud. Nu när chorus är på väg tillbaka till rack och pedalbord rekommenderas en lyssning på Carls chorus. Fint både för traditionellt chorus men också för mer Leslie-liknande snurr.
 
Roland/Boss
 
 
Roland/Boss ställde ut ett antal gitarrorienterade pedaler där den nya GT-001 fick min största uppmärksamhet. Jag trodde att den skulle låta bra men den lät faktiskt bättre än förväntat. Demonstratörens spel visade att GT-001 dessutom svarar mycket bra på dynamik. En intressant funktion är den kan omvandla pitch till MIDI. Mycket användbart även om det är mono. Medföljande programvara för redigering och webbaserat ljudbibliotek ser mycket genomarbetat ut och verkar snabbjobbat.
 
Breakout Music
 
 
Breakout Music från Halmstad visade framfötterna och ett stort antal fina gitarrer. Där lockade en begagnad Fender Master Built Custom Shop Lake Placid Blue Stratocaster till spel och habegär. Habegäret kurerades snabbt genom att kolla prislappen.
 Prenumerera på nyhetsbrev från fuzz.se
ANNONSER
banner