banner Skandinaviens ledande gitarrportal

Wah wah, volym & expressionpedaler utan rörliga delar

 

Electro-Harmonix introducerar tre nya medlemmar i The Next Step-serien: Expression, Pan och Volume pedal – med noll rörliga delar.
Dessa pedaler är efterföljare till Electro-Harmonix Crying Tone Wah. Det finns inga potentiometrar i dessa pedaler, inte heller  optik eller magneter. Istället har EHX valt en mycket enkel lösning. Pedalerna har ett chassi med en unik form som gör att man kan "gunga" pedalerna – samma teknik som en vanlig gungstol!
Volympedalen  har en buffrad bypass-utgång och kan drivas med ett 9V batteri eller nätadapter. Expression-pedalen är utrustad med en kontroll som styr inställningen av pedalens svep och gör det möjligt  att öka eller minska mängden effekt och  svep. Det finns även en Reverse-kontroll som vänder riktningen på pedalens utgångssignal. Pedalen levereras med en ¼ "TRS-kabel och ett 9V batteri men kan också drivas av en valfri 9.6V nätadapter. 
Med Pan Pedal kan man styra ett instruments stereobild och användas för att panorera en ingång till två utgångar, mixa två ingångarna till en utgång eller som en mono eller stereo volympedal. Se video http://www.youtube.com/watch?v=mdtC_qCklak
 

 Prenumerera på nyhetsbrev från fuzz.se
ANNONSER

Countdown to Fuzz Guitar Show 2018
FUZZ GUITAR SHOW 2018
MAY 26-27, GOTHENBURG

banner