Skandinaviens ledande gitarrportal

Vis av klappträ...

Av Mattias Eklundh
Man tror att man blir unset mer pragmatisk och förståndig med åren. Att man kan se hur saker och ting kommer att te sig praktiskt i verkliga livet när man har det framför sig på pappret. Eller ”vis av klappträ” som min vän Jonas Hellborg brukar säga. Inte jag. Undertecknad väljer att helt blunda för saker som monumental brist på sömn eller alldeles för snäva marginaler i tid mellan olika transportmedel kontra framträdanden. Jag tror fortfarande att jag är tjugotre år gammal och kan köra på stenhårt, bända tiden…
Förra helgen kom jag natten mellan torsdagen och fredagen alldeles för sent i säng då jag skulle ha klart ett sjok med videor till engelska Jam Track Central. Klockan fyra på fredagsmorgonen ringde den förjolade Casio-klockan (som kan höras på låten Daily Grind Disco March från Freak Guitar – The Smorgasbord). Strax innan fem satt jag i taxi på väg till flygplatsen. I Amsterdam, dit det flögs, hyrde jag en bil efter en snabb kopp koffein, körde genom Holland och Belgien och en bit in i Frankrike. Belgien bestod till större delen av bilkö och jag blev givetvis irriterande sen till min långa clinic. Mat, check in på hotell, etc, är aldrig att tänka på.
Efter svettigt fyratimmars seminarium samt efterföljande signering drämde jag i mig en bit käk och skuttade i säng efter midnatt. Klockan fyra ringde klockeländet igen och jag släpade mig upp, grabbade tag i mina många gitarrer och letade mig fram till min bil (som var parkerad i ett regelvidrigt garage, nedsprängt långt under mark). Kosan styrdes tillbaka till Amsterdam, bilen lämnades tillbaka, jag skuttade på buss till mitt hotell där jag mötte Björn och Christer från bandet. Iväg på intervju, soundcheck och till sist konsert. Snabbt packa ihop grejorna efter konserten, floppa in i taxi till hotell, somnar någon gång runt ett och gissa vad som ringer tre timmar senare? Upp och hoppa! Shuttle till flygplatsen, klättra på flygplan hem, snabb dusch och sedan iväg till årets eminenta Fuzz Guitar Show, svullen som en Michelin-gubbe, för ett par framträdanden. 
En typisk helg i farbror Eklundhs liv. 
Komprimeringen av aktiviteter och resor är infernalisk ibland som turnerande musiker. Men förutom påskyndande av åldrandet så skulle jag aldrig byta det mot något. Det sägs att lätt sömnlöshet skall vara upphov till många genialiska tankar. (Det väntar jag fortfarande på).
Nu är det dags för avslutande delen i den långa, krävande låten Blues for FK. Först ut är en snedvriden triolfigur från låten Silence! Sedan följer ett sjok från Shithead, över skalan lydisk dominant i fem fjärdedelar. Därefter är det solo över lokrisk kyrkoton i B och ”L.A fusion frenzy” vilket betyder att du kan spela vad du vill. Ju mer ”ute i skogen”, desto bättre. 
Ett växande riff med rytmik från låten OK följer samt ytterligare en stöld från Shithead innan det är dags för ett vansinnesavslut med Ugly Side of Me, vars rytmik vi kikat på tidigare.
FUZZ 4/13



Riff.pdf

Riff.mp3






 
 

 

 Prenumerera på nyhetsbrev från fuzz.se
ANNONSER
banner