Skandinaviens ledande gitarrportal

Truls Mörck soloalbum

Truls Mörck från bandet Den Stora Vilan släpper den åttonde april det självbetitlade albumet: Truls Mörck på skivbolaget Fetish i Göteborg. 
– Den här plattan har formats i mig under säkert 15 år. Redan under tiden med Graveyard förberedde jag mig för den här plattan, säger han.
Truls Mörck var med 2006 och startade Graveyard men gick efter ha spelat gitarr och sjungit på bandets debutskiva över till att helhjärtat satsa på sitt andra band Den stora vilan. Som sångare och gitarrist i Den stora vilan har han två album i bagaget. Han har också medverkat på Slowgolds senaste produktioner.
Debutskivan är komponerad på Grötö. Det var i somras som Truls Mörck tog sitt pick och pack och åkte ut. Bort från stadens utstakade gator och tillbaka till huset där han växte upp och där musikintresset en gång föddes. Musiken kan beskrivas som psykedelisk rock men undviker smidigt genrens många klichéer. Sextiotal blandas med nutid, melodier med oväsen, rusande tempon med stillastående luft.
Bland influenserna finns Silver Apples, Mmoss, The Can, Mathew E. White, The Byrds. Steven Malkmus & the Jicks.
– Jag har försökt hitta min ton. Tonen som funnits med sedan barnsben och som kommit och gått, omformats och förorenats genom åren.
Ensam i huset på Grötö blev den tydligare och möjlig att fånga in. En ton eller ett sound som självklart står på mina föregångares axlar men som samtidigt är helt personligt och nytt under solen.
Det krävdes en återvändo för att kunna göra skivan som bär på ett uttryck och en tanke om det som finns under ytan. Han berättar att skivan är en hyllning till det som försvinner bort från oss och det som havet tagit med sig och lämnat på botten.
Skivan är till största delen inspelad och producerad av Truls själv.
 

 Prenumerera på nyhetsbrev från fuzz.se
ANNONSER
banner