Skandinaviens ledande gitarrportal

The Knockouts - 5000 Miles From Louisville

Av Jerry Prütz
Efter en tids bortavaro på grund av sjukdom i bandet är Stockholmsbandet The Knockouts nu aktuella med nya albumet 5000 Miles From Louisville. Inspelad under tio kalla vinterdagar i februari i år så är den direkt, okomplicerad och rå som sushi. Detta passar självklart bandet mycket bra och som vanligt är det bandets grundare, låtskrivare, sångare och inte minst, gitarrist Johan Frandsén som står i centrum. Han är den ende som fått spela offentligt på självaste Brian Setzers gitarr och rockabillylegenden har dessutom utsett honom till sin arvtagare. Inte illa men helt självklart då Johan har samma driv, ton och inställning i sitt gitarrspel. Visst, de allra värsta rockabilly- och 50-talstalibanerna må förfasa sig men vi andra musik- och gitarrälskare njuter i fulla drag. Johan Frandsén har även utvecklats till en sångare med en härligt kaxig självkänsla.
Gitarrspelet är dock i en klass för sig självt och Johan Frandsén måste vara en av landets bäst bevarade hemligheter när det kommer till gitarrister. 
The Knockouts musik har både en punknerv och rockkänsla vilket gör att de når långt utanför det gängse rockabillybandet utan tappa skärpa eller stilkänsla. På nya 5000 Miles From Louisville har de dock tonat ner sin lite mer vildsinta sida på några spår vilket passar dem bra men farten och öset i, till exempel, Long Days Gone, tilltalar i ännu högre grad. 
FUZZ 4/13
bronk.jpg

 

 Prenumerera på nyhetsbrev från fuzz.se
ANNONSER
banner