banner Skandinaviens ledande gitarrportal

Slash featuring Myles Kennedy and The Conspirators - Apocalyptic Love

Av Urban Kindhult
När Slash släpper ny musik så lyssnar världen numera nästan mer uppmärksamt än någonsin, på grund av att de verkliga gitarrhjältarna med relevans helt enkelt faktiskt blir allt färre. En av branschens hårdare livsstilar har ju numera gjort en helomvändning och är numera både drog-, sprit- och rökfri och ut kommer här en ursinnig drivkraft av arbetslust och ambition. Det har sagts att ex-rökare blir rent livsfarligt drivna människor och här har vi möjligen en trippel av detta samma symptom, där behovet av en verkligt meningsfull och konstruktiv sysselsättning i utbyte mot kemiska altereringar understundom sannolikt har varit påtagligt. Det skall vi vara mycket tacksamma för. 
Slash har haft det goda omdömet att göra denna platta till ett uttryck med två urstarka musikaliska och kompatibla personligheter. Han har här fullföljt sin ambition att arbeta med en av de allra starkaste piporna i branschen just nu, den helt fantastiska Myles Kennedy, som inte bara överlevererar rent vokalt här utan även spelar kompgitarr, med ett eget förflutet som gitarrlärare i den jazzigare skolan. 
Herr Hudson är en smart och fingertoppskänslig musikant med öga för talang och en säregen förmåga att hitta bra flöden i sina projekt och det är inte något man är bortskämd med i rockvärlden, där det är lätta att tappa det musikaliska fokuset och leta på fel ställen både i själen och i sitt sociala liv. Istället för att lite försiktigt komplettera sitt band med en lagom förutsägbar och lagom begåvad rockpersonlighet bjuder han istället in en osannolikt resursstark sångare och musiker. 
Det som slår en med låtmaterialet är att det håller sig med en mycket bred harmonisk palett, och är avsevärt färgstarkare än man normalt finner i traditionell rock. Jag tror att Kennedy kan ta åt sig lite av äran för detta och inte minst det faktum att man på denna skiva har den fetaste uppställningen av helt otroligt grymma refränger jag har hört på mycket länge. Förutom första singeln You´re a Lie finns här smakfulla utlevelser i mina favoriter No More Heroes, Not For Me och bonusspåret Crazy Life. 
Överallt på plattans totalt femton låtar lyser en sällan skådad spelglädje och kvalitetskänsla igenom. Albumet är inspelat live med vissa pålägg gjorda i efterhand. För att förstärka denna känsla av dynamik ligger gitarrerna långt fram i mixen och skapar ett behagligt och pulserande frasande. På solofronten hittar vi Slash i högform med sitt karaktäristiska darrande vibrato och varierade spel genom seriekopplade Marshalls, i ett högklassigt spel som väl knappast behöver beskrivas ytterligare om du nu har läst så här långt.
FUZZ 4/12
bronk.jpg

 

Fler artiklar

   Prenumerera på nyhetsbrev från fuzz.se
  ANNONSER

  Countdown to Fuzz Guitar Show 2018
  FUZZ GUITAR SHOW 2018
  MAY 26-27, GOTHENBURG

  banner