Skandinaviens ledande gitarrportal

Scratch - Persona Non Grata

Av Jerry Prütz
Stockholmstrion Scratch innehåller mycket erfarenhet i form av tidigare band som Strindbergs, Japop, Pain, och Desperate Romantics. 
Från att tidigare varit en kvartett – bandet var igång redan 1996 och har släppt en fullängdare och några singlar – är man nu nere i ett behagligt trioformat bestående av Janne Borgh, bas och sång, Peder Brink, gitarr och sång samt trummisen Stefan Klingberg-Hjelm. Tillsammans skapar de en udda men ändå välbekant mix av 60-talspop, punkrock och postrock a la 80-tal. Man kan även ana lite lätta hårdrocksinfluenser och hörde jag inte ganska tydliga Beatlesinfluenser i fina Better som sätter sig nästan direkt. 
Här och var påminner Scratch lite om Nicke Andersson Imperial State Electric som på samma sätt blåser liv i något som kanske begravdes för 30-talet år sedan. 
Med på albumet finns även en fin version av Billy Brags gamla kampsång To Have And To Have Not likaväl som hyllningen till saligen avsomnade Clashfrontmannen Joe Strummer betitlad Guttersnipe.
Även om Persona Non Grata har en stor spännvidd rent influensmässigt så är plattan väl sammanhållen när det kommer till både ljudbild och produktion. 
Summa summarum en lite ovanlig men bra platta.
FUZZ 6/13
bronk.jpg

 

Fler artiklar

     Prenumerera på nyhetsbrev från fuzz.se
    ANNONSER
    banner