banner Skandinaviens ledande gitarrportal

Pontus Snibb 3 - Loud Feathers

Av Janne Stark
Pontus Snibb är en mångfasetterad musiker och artist. Han kan höras allt ifrån lirandes trummor i amerikanska Jason & The Scorchers till att sjunga och hantera gitarren i såväl AC/DC-rockande Bonafide som sina lite mer lågoktanig bluesiga soloplattor. Nu har han så bildat en egen powertrio tillsammans med två, definitivt högoktaniga musiker till vardags hemmahörande i sydstatsrockarna Backdraft; Niklas Matsson och Mats Rydström. 
När Pontus nu kör sitt eget race blir det faktiskt lite som en blandning av solomaterialet och Bonafide. Energin och den rockiga kraften från Bonafide känns igen, men de raka rockriffen har fått en starkare bluesprägel och här finns lite fler sköna och coola licks inblandade i brygden. Självkännedomen är faktiskt ganska stor och bevisas av tredje spåret Filler där man sjunger att plattan inte har några fillers. Nej, Loud Feathers har faktiskt inga utfyllnadslåtar utan hela samlingen flyter på med varje spår som en pusselbit i en stor bild. En perfekt bilåkarplatta kan jag konstatera efter att själv ha praktiserat det ett par gånger.
Soundet är väldigt jordigt, naket och dynamiskt. Det låter som om killarna har lirat in tillsammans i ett rum och ger lite samma känsla som Bridge Of Sighs med Robin Trower, med mycket anbiens i gitarrsoundet. För att feta till det hela är Pontus inte sen att använda effekter som phaser eller flanger, vilket är ett enkelt men effektivt trick att få en trio låta större. Visst finns här lite gitarrpålägg, men inte mer än att det bara ger lite effekt vid rätt tillfällen. 
Jag har svårt att plocka ut några favoritlåtar men ett starkt öppningsspår finns. En annan av mina favoriter är avslutande Saviour, där Pontus i introriffet drar på varenda fuzz- och distbox inom räckhåll, för att sedan ta ner det hela till en dynamiskt tilltalande cool nivå i versen. 
I Love Letter gästar Electric Boys Conny Bloom i en skön gitarrduell, medan La Grange-doftande Hounds Of Hell skryter med Mats Ronander på munspel. 
Loud Feathers är en riktigt bra skiva, som jag lätt utnämner till Snibbs starkaste hittills. 
FUZZ 1/12
bronk.jpg

 

 Prenumerera på nyhetsbrev från fuzz.se
ANNONSER
banner