Skandinaviens ledande gitarrportal

Per Hovensjö & Rolf Jardemark - Twin Guitars

Av Michael Linderoth
Gitarrduon Per Hovensjö och Rolf Jardemark har spelat tillsammans ända sedan 1978, vilket man också knyter an på plattans sista spår. Speedway Dream är nämligen en gammal inspelning från 1978 med Per och Rolf där man kan höra tidstypiska influenser från John McLaughlin, Al Di Meola och Paco de Lucia. Kul som jämförelse med de nya alstren, 35 år senare.
Per och Rolf träffades i Hvitfeldtska gymnasiets korridorer och efter att båda pluggat på GIT (idag Musician’s Institute) i Los Angeles har de fortsatt sina musikerkarriärer i olika sammanhang. Per Hovensjö har varit husgitarrist i tv-program som Doobidoo, På spåret, med flera. Rolf Jardemark har släppt flera egna plattor under eget namn och även han medverkat i olika tv-sammanhang, med GöteborgsOperan samt med artister som Michael Ruff, Bob Mintzer samt Bohuslän Big Band med mera. 
Av albumets tio låtar, som är inspelade och mixade i Studio Bohus av Åke Linton, har Per skrivit åtta och Rolf två. Mina egna favoriter är inledande String Twins; en rytmisk låt som har drag av Weather Reports Birdland med snygga komp och solon och The Number of The Blues; en jazzbluesig bagatell där jag anar både Pat Metheny och Egberto Gismonti som inspirationskällor. 
Musikaliskt är Twin Guitars en anspråkslös gitarrplatta som lyckas att balansera dilemmat med ”för mycket av det goda” som ibland kan vara fallet medjazzplattor på gitarrduo. Här lyckas de med rätt andel komposition, melodi och solospel. En bra strängplatta!
FUZZ 3/13
bronk.jpg

 

Fler artiklar

     Prenumerera på nyhetsbrev från fuzz.se
    ANNONSER
    banner