Skandinaviens ledande gitarrportal

NAMM 2018 - LR Baggs Align Series

 

LR Baggs nya pedalserie för akustiska gitarrister Align utgörs av fyra stycken modeller: Session, Equalizer, Reverb och Active DI. Framtagna enligt tillverkaren för att ”expandera tonpaletten med ett brett spektrum av kontroller som är unikt anpassade för att komplettera och berika ljudet av dina akustiska instrument”.

Session-pedalen förhöjer ljudet i den akustiska gitarrens mikrofon, adderar värme och övertoner. Kontroller finns för Volume, Gain och Comp/Eq.

Equalizer har en akustisk förförstärkare ombord med en 6-bands eq, inställd på frekvenserna som är mest effektiva för levande akustisk förstärkning. Den har även anti-feedback Notch Filter. Förutom nämnda kontroller finns även ett högpassfilter, phase (fasvändning) samt en tre-läges gainkontroll.

Reverb är skräddarsydd speciellt för akustiska instrument. Analog eq har använts för att på bästa sätt reflektera en naturlig akustisk ton. Kontrollerna är Volume, Tone, Reverb och Decay.

Active DI är en helt diskret aktiv direktbox med pedalbordvänlig funktionalitet. Pedalen har både XLR- och ¼”-utgångar, jordlyft-switch, Pad; boostar eller skär XLR-signalen för att anpassa till PA, Phase inversion, Thru/Out-switch, Mute (via fotomkopplare) för att kunna kontrollera signalen när man byter instrument etc, samt option för 48V fantommatning.

www.lrbaggs.com

www.akustikken.dk

 

 Prenumerera på nyhetsbrev från fuzz.se
ANNONSER
banner