banner Skandinaviens ledande gitarrportal

NAMM 2016 - EBS Billy Sheehan Signature Drive Deluxe

EBS följer upp Billy Sheehan Signatur Drive baseffektpedal med en Deluxe-modell. Den nya versionen erbjuder mer gain och är även utrustad med en av/på fotkontroll för Boost, för extra gain. Nivån på boosteffekten kan justeras inuti pedalen av en trimpot.
En annan ny funktion är Phase, som är en omkopplare för fasvändning. Den ändrar karaktären på ljudet. Genom att aktivera den inverterade fasen får man mer low-end jämfört med den ursprungliga pedalen.
Ytterligare en nyhet på EBS Billy Sheehan Signature Drive Deluxe är att användaren nu har möjlighet att byta ut chippet för op-ampen, till ett som erbjuder andra egenskaper på Drive-effekten. En lista på lämpliga chip kommer att listas på EBS webbplats. Chippet nås enkelt genom att ta bort bottenplattan av pedalen. Det är fäst på kretskortet med en IC-socket, och kräver inte någon lödning för att bytas ut.
Pedalen har följande kontroller: Drive, Tone, Level och Clean. Den inbyggda kompressorn har tre lägen: High, Mid och Off
Vidare finns ingångar för Clean och Drive Loop. Clean Loop kan till exempel användas för att skicka en ren signal till en oktavpedal medan Drive-kanalen fortfarande är aktiv. Eller placera en equalizer i Drive Loop för finjustera distkaraktären. Det finns många möjligheter att använda dessa loopar på ett kreativt sätt. Strömförsörjning: 9V DC batteri eller EBS AD-9 batterieliminator (ingår ej)
 

Fler artiklar

     Prenumerera på nyhetsbrev från fuzz.se
    ANNONSER
    banner