Skandinaviens ledande gitarrportal

Michael Kelly Triad 10E - 10-strängad ak-gitarr

Michael Kelly Guitars har alltid haft sitt fokus på själva ljudet – ”Built on Sound” är devisen. Detta toppat med ett djärvt, boutique-inspirerat utseende. Från början 1999 byggde man enbart mandoliner och akustiska basar. 2001 vidgades produktionen med akustiska gitarrer och elgitarrer vilka numera säljs över hela världen. Michael Kelly är märket för dem som föredrar unika 
gitarrer åt boutiquehållet, vilket inte minst gäller den nya modellen Triad 10E; en tiosträngad akustisk gitarr.
Det som skiljer denna 10-strängade gitarr jämfört med en traditionell 12:a är att Triad 10E enbart har en fördubbling av första, andra, tredje och fjärde strängen. Genom att plocka bort oktavsträngarna menar man att det ger ett renare sound, en bättre artikulering och en större speldynamik. Detta på grund av att oktavsträngarna på A och låga E-strängen tenderar att överrösta bassträngarna. En annan unik detalj är att sargen på ovansidan har två ljudhål (se bild) och som fungerar som ett slags ljudmonitor för användaren. 
Triad 10E har ett solitt granlock, rygg i 3-delad med flammig okume och ovangkol, sidor i flammig okume, binding i flammig lönn samt mahognyhals med en 20-bands greppbräda i rosewood. Miksystemet är ett Discrete Fishman Sonitone Active System.

 Prenumerera på nyhetsbrev från fuzz.se
ANNONSER
banner