Skandinaviens ledande gitarrportal

Mark Tremontis rigg

Amerikanska Alter Bridge, bandet som med en annan sångare kallar sig Creed, är nu tillbaka med sitt tredje album. Även om såväl Alter Bridge som Creed tillhör den nya genren melodisk rock refererar gitarristen Mark Tremonti sina influenser till amerikansk thrash och speed metal med band som Megadeth, Slayer, Exodus och Powermad. Och så här ser hans rigg ut. På Alter Bridges nya platta kan man lätt tro att det ligger barytongitarrer och lurar i varje låt. Så är dock inte fallet. Däremot har Mark Tremonti kört med en rad olika stämningar, vilket inkluderar drop-C, drop-Ciss, drop-B, öppet D5 och öppet G. För att sedan lägga ännu ett djup i tyngden har de dubbeltrackat en del av riffen med en distad Kramer-bas som de körde genom en Mesa Boogie MK V och en Diezel Herbert.

De flesta av gitarrerna har Mark lagt med sin gamla PRS single cut, den andra som någonsin tillverkades. Mikarna är hans egna PRS, som också är den hetaste varianten PRS tillverkar. I övrigt lirar han på en 56 och en 57 Fender Stratocaster Relic, en Fender Custom Shop Limited Edition Crashocaster Tele. Akustisk spelar Mark på Taylor 714c och en 614c.

Marks liverigg består av två Mesa Boogie Triple Rectifier för komp (i stereo), en Bogner Übershall för solo och två Fender Twin 65 Reissue för rent ljud. Han har nyligen lagt till en Two-Rock Custom Reverb Signature till samlingen. Denna använder han mest för solo. I en del låtar på plattan lade han även en gitarr med en Fender Tonemaster han köpte av Audley Freed från gamla Cry Of Love.

På Bognerförstärkaren har han bytt slutrören till 6L6:or, som följaktligen låter lite annorlunda än standardvarianten. På scen kör Mark med pedaler både på golvet och i rack, vilka han kontrollerar via sin Voodoo Labs Ground Control Pro. Pedalerna på golvet är en Morley Tremonti Power wah och en T Rex Tremonti Phaser. I racket sitter en T Rex Michael Angelo Batio Overdrive, som han tycker låter som en mjuk och fet TS9:a, en Dunlop Univibe samt en T Rex Replica Delay som sitter i loppen på Two-Rockstärkaren och som han använder för sina solon.

För de rena ljuden har han en TC Electronix G-Force för delay och reverb.

I racket sitter även en VooDoo Lab GCX Audio Switcher och två Palmer PGA-05 ADIG-ST DI-enheter som han använder istället för att mika upp förstärkarna.

Mark gillar inte att köra överdrivet mycket distortion på stärkaren utan ligger på sex av tio, för att sedan trycka på overdrive-pedalen för extra skjut på solon.

Högtalarna är samma han använder i studion, det vill säga Mesa Boogie fyrtolvor, som följt med på vägarna i över tio år.
 
TremontiMark.jpg

Fler artiklar

     Prenumerera på nyhetsbrev från fuzz.se
    ANNONSER
    banner