Skandinaviens ledande gitarrportal

Keeley 30 ms Automatic Double Tracker

Keeley 30 ms Automatic Double Tracker är en effektpedal i stereo för dubblering av diverse studioeffekter, för att skapa fetare och fylligare klingande instrument. Dessutom ingår ett reverb som simulerar den berömda ekokammaren i Abbey Roads Studio Two. Keeley 30ms är utformad för att fungera med gitarr, bas, keyboard, men även sång. Pedalen gör att det låter som två gitarrer, eller sångare, eller instrumentalister som de facto spelar samtidigt. Så kallad ”automatic double tracking” uppfanns av Ken Townsend, studiotekniker på Abbey Road, på uppdrag av John Lennon i mitten av på 60-talet. Studioeffekten användes flitigt, inte bara av Beatles, utan av även av andra grupper som spelade in i Abbey Road vi den tiden, såsom Pink Floyd och Pretty Things.
Keeley 30ms Automatisk Double Tracker kan användas i mono med den inbyggda Abbey Verb reverbkontrollen, eller i stereo som Double Tracker Pro. Pedalen har tre modes. Dimension, för detuned-effekter ungefär som choruspedal, men utan regelbundenheten hos en LFO oscillator. I detta läge har man möjlighet att skapa upp till två olika röster i stereo.
Abbey-läget simulerar synkroniserade bandspelare som löper parallellt med varierande bandhastigheter. I stereo eller mono skapas ett brett, fett ljud utan att det låter som en konventionell choruspedal.
Det tredje läget på pedalen är Slapback, designat för  rockabillysound.

 Prenumerera på nyhetsbrev från fuzz.se
ANNONSER
banner