banner Skandinaviens ledande gitarrportal

Imperial State Electric - Pop War

Av Jerry Prütz
Nicke Andersson (Nihilist, Entombed, Hellacopters) skulle aldrig mera vara en del av ett band och det var mycket därför han lade ner Hellacopters och startade upp soloprojektet Imperial State Electric. På första plattan regerade han också i ensamt majestät men nu när det är dags att förklara popkrig på nya plattan Pop War så är han åter igen omgiven av ett koppel medmusiker. 
Det band, som består av Datsunsbasisten Dolf De Borst, gitarristen Tobias Egge och förre Captain Murphy-trummisen Tomas Eriksson, är samma band som har stöttat Nicke ute på vägarna. 
Pop War är begåvat med ett osedvanligt snyggt omslag med Nicke till häst och på väg framåt som en enmansarmé på väg ut i krig. Kanske säger det även något om hur han ser på sig och sin musik. Själva albumet är en riktig fest i powerpoprockens tecken. Tänk Cheap Trick, Urge Overkill, Kiss och kanske även lite Electric Light Orchestra, så har du en god bild av hur Pop War låter. 
Nicke spelar som vanligt ypperlig rock’n’rollgitarr på det där härligt okomplicerade sättet som man gjorde förr. Lite från höften och med en axelryckning blixtrar han till utan att tänka för mycket. Låtarna är korta, snärtiga och medryckande och med en lysande popnerv. Popkrig är utlyst och jag rättar in mig i ledet samt konstaterar att detta är en helt igenom lysande platta.
FUZZ 2/12
bronk.jpg

 

 Prenumerera på nyhetsbrev från fuzz.se
ANNONSER
banner banner