Skandinaviens ledande gitarrportal

Five Finger Death Punch - The Wrong Side of Heaven And The Righteous Side of Hell Vol.1

Av Urban Kindhult
Amerikanska bandet Five Finger Death Punch släpper nu den första delen av ett dubbelalbum, med en andra del som följer i höst. Somliga skulle kanske kalla det för två olika plattor, men låtarna är skrivna vid samma tillfälle och vill de släppa ett dubbelalbum får de ju såklart göra det. Detta är i alla fall bandets fjärde album och de kan nog med lätthet kvala in i serien för stenhård men för en bredare publik lyssningsbar metal. Amerikansk och spektakulär i en säljande och behagligt övertygande produktion med boom-dropsen på rätt ställe och mycket bas i svängiga och groovy arrangemang, med fokus på låtarna. 
Bandet kanske inte är tokigt kända på våra breddgrader men de har ett starkt renommé i den moderna metalvärlden. Med på plattan är både Rob Halford och Max Cavalera som gästartister och de gör bägge inspirerade, unika och relevanta intryck. 
Drivande gitarristen, ungerskfödde Zoltan Bathory som startade bandet har full koll på sina eminenta riff och gör ett storartat arbete med sin gitarr strängad .013-.066 i fyndiga blymackor, alltmedan sologitarristen Jason Hook levererar mycket smakfulla och kompetenta solon. Man kan tycka lite vad man vill om många nya band som lite tunna och främst en frukt av en vildsint ambition, men ibland, ja, då dyker det upp band i genren som för musiken framåt. Jag skulle våga mig på att säga att Five Finger Death Punch är ett sådant band med en solid och musikalisk leverans utan svaga punkter i låtmaterial eller framförande. Kolla in inledande Lift Me Up med metalguden Halford i en trivsam dänga med grym refräng. Lägg ett öra på soloinsatserna i låtarna You och M.I.N.E. och inte minst galenskaperna i den medryckande covern på LL Cool J´s låt Mama´s Gonna Knock You Out. Det här är ett stålbad av det trivsammare slaget.
FUZZ 5/13
bronk.jpg

 

Fler artiklar

     Prenumerera på nyhetsbrev från fuzz.se
    ANNONSER
    banner