Skandinaviens ledande gitarrportal

Black Volt Crazy Horse

 

Black Volt Amplification är ett litet företag som håller till på Silver Lake Hills i Los Angeles. Har fram till nu varit något av en branschhemlighet men en favorit hos kända gitarrister, producenter och studiomusiker i Los Angeles.

Black Volts flaggskepp är Crazy Horse, en handbyggd förstärkare av tweed-typ men hottad och modifierad på flera nivåer för att uppnå Black Volt-ljudet. Black Volts ägare/designer Gio Loria inspirerades av det råa ljudet i tweed-, Blackface- och Marshall Plex-förstärkare. När de drevs till sitt yttersta, lät dessa förstärkare som om de skulle komma falla isär och explodera, och blev fundamentet på vilken blues, country, punk och rock´n roll byggdes.

En annan inspiration var Neil Young och Crazy Horse och deras otämjda ljud. Young som med sina humbuckers och gamla tweedförstärkare påverkat soundet hos så många olika artister, som en urkraft i naturen – like a hurricane! Black Volt Crazy Horse finns som 10" eller 12"-combo. Den är försedd med två 6V6 eller 6L6 slutrör, två dubbla triode förförstärkarrör (12AX7-12AT7-12AY7 eller 12AU7).

Uteffekten är 25 till 30 watt klass A med en 10"- eller en 12"-högtalare. Crazy Horse har kontroller (som sitter baktill) för Volume, Tone och Gain Boost eller Volume, Treble och Bass, samt en Gain/Mid Gain Boost-omkopplare för extra overdrive och chrunch för ljud av Plexi-typ. Kabinettet är byggt åldrad solid tall.  

www.blackvoltamplification.com

 

 Prenumerera på nyhetsbrev från fuzz.se
ANNONSER
banner