Skandinaviens ledande gitarrportal

Andreas Rydman - Simply Amplify

Av Michael Linderoth
Andreas Rydman är kanske inget välkänt namn utanför gitarrkretsar. Efter att ha pluggat gitarrspel i London på Musician’s Institute blev huvudstaden hans bas för drygt tio år sedan. I FUZZ fanns han med redan 2002 då han fick Hagströms gitarrstipendium och sedan dess har han frilansat som gitarrist i massor av sammanhang – allt från Jonas Knutsson till Markoolio. Kort sagt Andreas är en av de många lysande musiker som utgör ryggraden i vårt musikliv men som sällan får någon större uppmärksamhet.  
Nu begår han i alla fall solodebut med Simply Amplify en instrumental platta med både stämningsfulla akustiska låtar och bluesig rock med country/americana som förtecken på de tio låtarna. I pressreleasen nämner han inspirationskällor som Brad Paisley, Sonny Landreth och Bill Frisell och sämre förebilder kan man ju ha. 
Redan på inledande spåret Lap Dawg hörs att Andreas gjort sin hemläxa med ett tufft wah-färgat slidespel i en halvtemporocker. Nästa låt tar oss till Granö, vilket är Andreas hemtrakter där han spelar på en Weissenborn med snygg ton och god intonation och frammanar ett lugn långt från storstaden. På Old No 7 gästspelar Mats Ronander på munspel vilket inte gör det hela sämre.
Simply Amplify tar dig med på en knappt 40 minuter lång exkursion bland träskfärgad americana men också folkmusik, blues och (vågar jag säga det?) några fusionsräkor på Korby. 
Andreas band backar upp honom förtjänstfullt och smakfullt på hela plattan. Simply Amplify är en lovande debut där de framförallt akustiska spåren glänser. Hoppas bara att Andreas tar ut svängarna ännu mer på en kommande platta. 
FUZZ 7/12
bronk.jpg

 

 Prenumerera på nyhetsbrev från fuzz.se
ANNONSER
banner